Președintele Klaus Iohannis respinge propunerea ministrului Justiției de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA.

În luna octombrie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis președintelui Iohannis  o serie de propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere.

Pe lista trimisă de Tudorel Toader la palatul Cotroceni se aflau următoarele propuneri: Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție; Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ; Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Adina Florea, a declarat după refuzul șefului statului de a o numi la şefia DNA: „Nu comentez, este decizia domnului preşedinte, nu am ce să comentez”. În prezent, Adina Florea este procuror-şef adjunct al Secţiei pentru anchetare a magistraţilor.

Recomandările redacției