Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea lui Felix Bănilă în funcţie de procuror-şef sl DIICOT, pe o perioadă de trei ani.
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 iulie a.c., decretul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului Oliver-Felix Bănilă – pe o perioadă de 3 ani”, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, informează Mediafax.
Felix Bănilă este procuror al Parchetului Tribunalului Bacău şi a candidat şi pentru un post în Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, Felix Bănilă îşi propune să creeze, în cadrul DIICOT, propria structură de poliţie judiciară.
La începutul lunii iunie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a lui Oliver Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.
Ulterior, procurorii DIICOT au decis, în Adunarea Generală, să îi trimită preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care să îi solicite respingerea propunerii ministrului Justiţiei de numire a lui Felix Bănilă la conducerea Direcţiei, potrivit unor surse judiciare. Procurorii DIICOT au transmis, în solicitare, că proiectul conceput de Felix Bănilă arată în mod clar că acesta nu s-a documentat corespunzător, nu cunoaşte şi nu înţelege structura, competenţa şi aspiraţiile Direcţiei.

Recomandările redacției