Klaus Iohannis anunţă că va candida pentru un nou mandat la Preşedinţie

0
224

Klaus Iohannis a anunţat că este hotărât să candideze pentru încă un mandat de preşedinte al României.
„Vreau să vă comunic acum, aici în această dimineaţă frumoasă: sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al României”, a spus sâmbătă la Sibiu Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a precizat sâmbătă la Sibiu că a decis să facă anunţul despre candidatura sa la al doilea mandat pentru Preşedinţie în contextul sondajelor care arată un nivel de nemulţumire al românilor de peste 80 la sută. Iohannis a spus că a văzut sondaje care arătau că nivelul de nemulţumire a depăşit 80 la sută, ceea ce înseamnă că „lumea nu mai are încredere în clasa politică”.
„În acest context am considerat că acest anunţ poate să constituite un punct interesant, poate unii vor fi
încurajaţi să meargă mai departe, alţii probabil nu vor primi aşa bine acest anunţ. În orice caz mi s-a părut că este necesară o clarificare a intenţiilor mele pentru ceea ce urmează”, a afirmat preşe­dintele.
Întrebat cine crede că nu primeşte bine anunţul, Iohannis a răspuns: „Cred că PSD nu este extrem de fericit că am făcut acest anunţ”.
Vicepreşedinte PSD, Paul Stănescu, spune despre anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis referitor la o nouă candidatură la Preşedinţie, că fiecare cetăţean
e liber să facă orice. „Iohannis dacă merge în acelaşi ritm nu ştiu dacă mai poate câştiga un nou mandat”, afirmă Stănescu.
Întrebat despre anunţul făcut de preşedinte, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus: „Domnul preşedinte a declarat că este ferm hotărât să candideze pentru un nou mandat. Nu
ne-a spus cine l-a îndemnat să facă acest lucru: a fost o hotărâre a dânsului sau l-a chemat Orban la partid şi i-a impus să facă acest anunţ, ca nu cumva să treacă alegerile până se hotărăşte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.