Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după rezultatul alegerilor europarlamentare și al referendumului că rezultatul votului arată un scor istoric pentru PNL, dar și unul remarcabil pentru Alianța 2020 USR-PLUS, precizând că cele două formațiuni pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la PSD.
„Peste 6 milioane au spus DA la refe­rendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României și au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului antieuropean și antijustiție promovat în campanie și nu numai de PSD.
A câștigat România europeană, România democratică, în care justiția este și trebuie să rămână indepenedentă, România în care hoții și infractorii stau la pușcărie nu în fruntea statului.
Mobilizarea extraordinară a românilor a fost impresionantă. Votul arată că democrația s-a maturizat, că cetățenii înțeleg ce armă puternică este votul“, a transmis administrația prezindențială.
Klaus Iohannis și-a devoalat planul după alegerile europarlamentare.
„PNL și USR-PLUS pot guverna împreună”, este mesajul președintelui de la Palatul Cotroceni. Același președinte spune că cele două formațiuni ar putea reprezenta alternativa la guvernarea PSD.
Iohannis a adunat voturile celor de la USR-PLUS și celor de la PNL, de la aceste alegeri europarlamentare și i-a ieșit că ar putea guverna împreună, asta după ce a cerut demisia Guvernului Dăncilă, pentru că are o guvernare „falimentară”.

Recomandările redacției