Klaus Iohannis și Dacian Cioloș, față în față cu diaspora

0
238

Diaspora este o prioritate strategică pentru România. Este mesajul transmis atât de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi de premierul Dacian Cioloş. Cei doi au participat, în această dimineaţă, la o dezbatere ce vizează românii plecaţi peste hotare. Şeful statului propune crearea de proiecte naţionale care să-i determine pe cei plecaţi în afară să se întoarcă acasă, pentru a investi în ţara lor. În acest sens Guvernul lucrează deja la câteva programe, a anunţat premierul Dacian Cioloş, relatează Digi24.

„A valorifica potențialul românilor din afara țării înseamnă a crea un cadru propice pentru bunăstarea tuturor românilor. Românii de peste hotare acumulează experiență, capătă deprinderi și își construiesc rețele de contact pe care nu le ar fi avut în țară, aceștia reprezintă un capital prețios ce poate fi valorificat în mod inteligent. România nu își permite să irosească prețiosul capital uman pe care îl reprezintă concetățenii din afara granițelor”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

La rândul său, premierul Dacian Cioloș a spus: „Își doresc, dacă se întorc, să fie siguri că pot să-și asigure un viitor decent și pentru copii. Această reformă internă cerută de românii de acasă va fi benefică și pentru românii din afară pentru a atrage acest capital uman, economic, un domeniu specific unde România ar avea mult de câștigat din stimularea reîntoarcerii diapsorei e dezvoltarea satului românesc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.