Klaus Iohannis a declarat joi, înainte de reuniunea Consiliului European, că există o îngrijorare cu privire la varianta Omicron și în acest sens va discuta cu liderii europeni despre un nou vaccin, pregătit pentru a combate noua tulpină. Președintele României se află la Bruxelles, unde participă la summitul UE.

„Vom avea o discuţie aplicată, este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă a virusului, numită Omicron, vom discuta ce se poate face în comun şi, foarte important, vom discuta despre cum vom obţine un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului. Este între timp foarte clar pentru toată lumea, şi am discutat şi ieri (miercuri – n.r.) cu alţi lideri, doar vaccinarea poate să oprească răspândirea acestei pandemii„, a spus șeful statului, conform digi24.

Iohannis a precizat că le va solicita partenerilor europeni să nu impună restricții drastice în ceea ce privește traficul de mărfuri și economia europeană.

„Voi atrage atenţia să nu se exagereze cu măsurile de restricţionare, în special când este vorba de traficul de mărfuri, despre economia europeană şi sper să aungem la concluzii pozitive în acest sens”, a mai spus președintele.

  • Peghi spune:

    Dacă e cineva care recunoaște că a votat această minte briliantă pentru funcția ce o deține, fă un pas înainte să știm să te recompensăm.
    Ce vorbește omul ăsta?
    Toți la uniunea europeană se dau cu capul de pereți cum sa ne vaccineze împotriva unui varian că omoară mai puțini oameni decât cei ce cad cu bicicleta fiind morți de beți.
    Auleo și va de noi!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției