sahMaestrul Internațional din Ucraina a devenit câștigătorul ediției din 2013 a Festivalului arădean de șah desfășurat sub titulatura Arad Open.
Konstantin Tarlev, care câștigase și turneele de blitz și fischerandom, a fost numărul 1 în clasament după cele 9 runde, totalizând 7,5 puncte. Valorosul jucător urmează să primească în scurt timp și titlul de Mare Maestru.
Tarlev a fost urmat de mare maes­tru maghiar Czebe Attila (7,5), podiumul fiind completat de românul Marian Tiberiu Georgescu, legitimat la clubul Apa Nova București (7), care a realizat in acest turneu si prima lui normă de mare maestru. În top 5 și-au mai făcut loc maestrul internațional Ivajlo Enchev (Bulgaria, 7p) și maestrul internațional Lucian Filip (CSM Lugoj, 7p).
Pe lângă primii zece jucători premiați în clasamentul general, au mai fost acordate incă 18 premii speciale, pe diferite paliere de rating Elo. Organizatorii i-au răsplătit și pe cei mai buni cinci șahiști arădeni. În ordine, au fost premiați: Ervin Mozes, Ladislau Kelly, Ovidiu Popa, Sandu Ungureanu și Ru­salim Ardelean.
„Arad Open rămâne cel mai mare festival șahist din țară. În 2013 am depășit încă o dată recordul de participanți, atât la open (242 de jucatori), cât și în turneele de copii (151 participanți), iar valorea jucătorilor a fost ridicată, surprinzător poate pentru mulți chiar și in turneul copiilor sub 16 ani, cu jucători din 8 țări la start”, a spus Alin Cîmpeanu, preșe­dintele Șah Club Vados Arad, promotorul întrecerii devenite tradiție în Arad.

Recomandările redacției