O mai veche doleanță a lui Ovidiu Șerban s-a materializat la final de 2015. Președintele Clubului Universitar Arad a reușit să obțină semnătura unuia dintre cei mai talentați judoka români, care a obținut deja destule titluri naționale și internaţionale.
Ca să vorbim numai despre ultimul an, Luca Kunszabo a adunat mai multe medalii și anume: aur, la Under 21 şi Under 23 şi bronz, la seniori – toate la Campionatul Naţional; argint la seniori, în Cupa României; un loc V la Campionatul European de juniori U21 din Austria; aur la Balcaniada de juniori, plus participări la Campionatele Europene şi Campionatele Mondiale de seniori. Marele vis al arădeanului crescut de CSȘ Gloria – LPS este, însă, prezența la startul Olimpiadei de la Tokyo din 2020. Deocamdată, tânărul judoka va continua să se pregătească la Oradea, sub comanda antrenorilor Aurelian Fleisz şi Emil Morar, de la JC Liberty CSŞ LPS Bihorul. Cel puțin în 2016, Kunszabo va avea dublă legitimare CSU Arad – Liberty, dar odată cu punerea la punct a secției de judo de la gruparea universitară ară­deană, va concura doar pentru CSU.
„Contractul semnat cu el este valabil pe 4 ani de zile. Pentru moment, clubul nostru îl va ajuta doar din punct de vedere financiar, sperăm ca în curând să-i putem pune la dispoziție și un antrenor sau doi pe măsura talentului și obiectivelor sale. E un băiat serios, muncitor, în care noi avem mare încredere. Se știe că la clubul nostru ajung doar vârfurile, copiii serioși, cu potențial, iar Luca este unul dintre ei”, a explicat Ovidiu Șerban, managerul CSU.

Recomandările redacției