Interlopul Lucian Mihălțan, condamnat de Tribunalul Timiș la 13 ani și 11 luni în dosarul DIICOT al grupării hoților de lux, a făcut eforturi disperate ca să scape cu o pedeapsă mai ușoară. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că Mihălțan l-a „sifonat” pe Cosmin Mladin și în urma unui telefon al acestuia cel supranumit „împăratul” țigărilor de contrabandă, care se ascundea după ce pe numele său a fost emis mandat de arestare, a fost capturat.

DIICOT a transmis însă Curții de Apel Timișoara că denunțătorul lui Mladin nu poate beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă deoarece denunțul său a venit după ce era deja cercetat pentru că l-a ajutat pe Mladin să se ascundă și nu a venit cu informații importante.

La termenul de marți de la Curtea de Apel, unde se judecă apelul împotriva sentinței tribunaluluii în dosarul grupării hoților de lux, a fost primită o altă adresă, de data aceasta de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara care a venit tot la solicitarea lui Mihălțan.

Acesta a făcut un denunț că are informații că un bărbat ar deține ilegal o armă de vânătoare. Procurorii au comunicat instanței că Mihălțan a depus un denunț, dar că „având în vedere faptul că în dosarul penal 9646/P/2021 ancheta e în curs, precum și refuzul lui Mihălțan Ioan Lucian de a participa la anumite activități de urmărire penală necesare facilitării tragerii la răspundere penală a persoanei denunțate, apreciem că la acest moment procesual nu sunt îndeplinite condițiile pentru a beneficia de art. 19 din Legea 682/2002”. Curtea de Apel Timișoara a rămas în pronunțare în dosarul grupării hoților de lux, urmând ca sentința definitivă să fie anunțată în 21 decembrie.

sursa: www.pressalert.ro

Recomandările redacției