mercurInvestigatorii sub acoperire care au avut o contribuţie decisivă în prinderea bărbatului acuzat de tentativă de contrabandă calificată şi trafic de substanţe toxice sunt doi poliţişti de frontieră.
Comisarul şef Daniel Iancu, din cadrul Serviciului teritorial al Po­liţiei de Frontieră Arad, aduce lămuriri în acest caz: „Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere – I.T.P.F. Timişoara şi ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad – ITPF Oradea, în cooperare cu S.R.I. Arad, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, l-au reţinut în flagrant pe bărbat în timp ce încerca să comercializeze 18 kilograme de mercur alb, în schimbul sumei de 9.000 de euro. Am iniţiat, la începutul acestui an, un complex de măsuri informativ – operative în vederea depistării în flagrant a lui Petru F., de 66 de ani, din Arad, despre care se ştia că deţine 18 kg de mercur alb”.
Reamintim că, în prima fază, un investigator, care s-a dat drept cetăţean sârb, dar vorbitor de limbă română, a intrat în legătură cu bărbatul, ulterior acesta fiind secondat de un alt coleg de-al său. Pentru a fi sigur că banii nu sunt falşi sau marcaţi, bărbatul acesta a cerut să verifice valuta la o casă de schimb din apropiere şi le-a indicat anchetatorilor să îl urmeze undeva în spatele Grădinei Poştei.
În momentul în care cele patru recipiente au intrat în posesia investigatorilor, bărbatul a fost încătuşat.
Procurorul Codrin Gavra ne-a declarat, ieri-seară, că Parchetul a renunţat să mai ceară arestarea bărbatului acuzat că a încercat să vândă aproape 20 de kilograme de mercur, acesta urmând să fie cerce­tat pentru faptele comise în stare de libertate
Dacian Don

Recomandările redacției