100 de ani de la Marea Unire și 100 de arădeni interesați profund de istoria locală. Aceștia vor fi premiați de către Platforma Centenar, din Arad, formată din cele mai importante instituţii ale administraţiei judeţului. Acest eveniment deschide ciclul de manifestări din Anul Centenar organizate în anul 2018 de Primăria Arad şi Consiliul Judeţean Arad, respectiv instituţiile lor subordonate.
Pe 23 ianuarie, la ora 18.00, la Muzeul de Artă, din Gheorghe Popa de Teiuş va avea loc premierea celor care, în cercetările lor, au avut contribuţii importante în promovarea istoriei Aradului, a personalităţilor arădene, a evenimentelor marcante, cu impact naţional sau european care s-au desfăşurat în judeţul nostru.
„Dezvoltarea sentimen­tului de patriotism local, reconfirmarea ataşamentului faţă de valorile Aradului, dezvoltarea patrimoniului cultural material şi imaterial arădean sunt câteva dintre obiectivele pe care le urmărim în Anul Centenar. Istoria a fost scrisă de oameni, iar prin această premiere a cercetătorilor preocupaţi de trecutul Aradului ne dorim, pe de-o parte, să le arătăm recunoştinţa, iar pe de altă parte, să îi sti­mulăm şi pe alţii, cât mai mulţi, să se dedice Aradului, cunoaşterii istoriei noastre, care ne ajută să înţelegem prezentul şi să proiectăm viitorul acestei frumoase comunităţi”, a spus Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
De oficiile de gazdă și înmânarea diplomelor de excelență istoricilor locali arădeni se vor ocupa Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Acestora li se va recunoaște importanța contribuţiile lor în cinci domenii esenţiale: cer­cetarea istoriei Aradului, cultură, antropologie socială şi cercetări monografice arădene, domenii auxiliare ale istoriei arădene, cercetarea istoriei economice şi a dezvoltării urbanistice a Aradului, cercetarea şi promovarea artei, turismului şi mediului din municipiu şi judeţ.

Recomandările redacției