La 16 ani, Todoran a fost decisiv pentru Cermei în victoria cu Fortuna: „Mă inspir de la Man și Coman!”

0
218

Divizionarele terțe arădene propun câțiva tineri interesanți în acest sezon, dar unul dintre ei a impresionat în mod special datorită raportului vârstă-calitate. Florin Dorinel Todoran are doar 16 ani și două luni și s-a impus la Gloria Lunca Teuz Cermei ca titular pe banda stângă a liniei de mijloc. Ca și realizări perso­nale, și-a trecut în cont patru pase decisive și trei goluri în contul „sămădăilor”.
Ultima reușită a venit chiar sâmbătă, și a fost una de trei puncte contra celor de la Fortuna Becicherecu Mic. Cu această ocazie, echipa lui Nagy, Moisă și Sasu a și câștigat prima partidă pe teren propriu în acest sezon și ia o gură mare de oxigen în zona periculoasă a clasamentului seriei a IV-a.
„Acest gol înseamnă foarte mult pentru mine, sunt foarte fericit pentru că am ajutat echipa să câștige trei puncte foarte importante. De patru meciuri joc titular, se pare că antrenorii sunt mulțumiți de mine și mă bucur că băieții au încredere în mine și primesc mingi bune pentru a reuși să finalizez sau să dau pase de gol. Vreau să ajung cât mai sus în fotbal, sunt ambițios, mă pregătesc bine, m-am acomodat cu Liga a III-a și din vara viitoare poate reușesc să joc și mai sus. Deocamdată, sper să avem un final de tur cât mai bun, chiar dacă avem două meciuri foarte grele, la Pecica și acasă, cu Dumbrăvița”, spune puștiul originar din județul Mureș, din comuna Ibănești.
Dorinel Todoran a fost transferat de Viitorul Arad în 2016 de la formația mureșană, Atletic Kids Gurghiu. A fost antrenat de Norbert Jozsa, iar Dinu Maghici l-a promovat în Liga a IV-a, la Păulișana Păuliș. A trecut apoi și pe CS Ineu, iar în această vară a făcut pasul la Liga a III-a. „Joc mijlocaș stânga sau atacant de bandă. Îmi plac mult Dennis Man și Florin Coman, îi urmăresc cu plăcere, mă inspir de la ei și știu că au ajuns la performanță prin multă muncă și cu o viață sportivă și extrasportivă fără abateri. Aș vrea să le calc pe urme, însă mai am mult de muncit”, mai spune tânărul fotbalist.
În vederile cermeianilor se mai află și Ionuț Pop (născut în anul 2004), transferat și el odată cu Todoran de la Atletic Kids Gurghiu. Joacă fundaș central sau „închizător” și a avut evoluții apreciate la echipa de Liga a V-a. Cei doi puști, dar și alți tineri fotbaliști sosiți de la diferite cluburi din țară la Viitorul, stau departe de familii la internatul Școlii Generale nr. 18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.