O stagiune ce părea compromisă pe la începutul lunii februarie este foarte aproape de a se transforma în… bronz pentru FCC ICIM Arad. Cheia a fost instalarea pe bancă a lui Bogdan Bulj, care a pierdut patru întâlniri în tot atâtea luni de zile, trei dintre ele recent, în semifinale, cu intangibila formație din Sfântu Gheorghe. Altfel, echipele ce le-au pus probleme arădencelor în toamnă au căzut una după alta, iar, de ieri, „galben-albastrele” au devenit mari favorite la câștigarea medaliilor de bronz naționale.
În primul „duel” al finalei mici, disputat la Brașov, Williams et. comp. au avut ceva pro­bleme doar prin sfertul trei. Sigur, primele 10 minute au fost destul de echilibrate ca și desfășurare a scorului, dar ICIM-ul a părut mereu stăpână din punct de vedere tactic. Încetul cu încetul, Destiny Williams și-a intrat în ritm și a fost de neoprit sub panoul advers. De partea cealaltă, doar sârboaica Marija Prlja a fost în mână la aruncări, cinci dintre reușitele ei venind din afara semicercului.
După 34-40 la pauză, brașovencele au dat iluzia că pot întoarce partida în sfertul trei. Făcând un pressing avansat, gazdele au și preluat în premieră conducerea pe tabelă. La un moment dat, a fost 68-63 pentru elevele lui Dan Calancea, care – însă – nu au știut să gestioneze un final de meci dominat din nou de forța și pragmatismul americancei Williams și a colegelor sale Hadzovic și Dzombeta,
Tabela s-a oprit la 75-83 și FCC ICIM are șansa să încheie lupta pentru locul 3 sâmbătă, în Sala Sporturilor Victoria din Arad, începând cu ora 17. Probabil, pe margine va fi și Bogdan Bulj, care își conduce tatăl pe ultimul drum astăzi. La Brașov, responsabil tehnic a fost profesorul Dan Moraru.
Formații și marcatoare:
Olimpia Brașov: Prlja 34 (5×3), Podar 14 (2×3), Pesovic 11 (1×3), Bartee 10 (2×3), Filip 4, Tânăcan 2, Al Ash Hab.
FCC ICIM Arad: Williams 34, Hadzovic 14 (1×3), Dzombeta 14 (2×3), Lee 10, Fodor 9 (1×3), Bartok 2, Mercea, D. Ardelean, Ciotir.

Recomandările redacției