Miercuri, 18 aprilie, este ziua în care se împlinesc 73 de ani de când baronul Francisc Neuman semna actul de naștere al UTA-ei. Clubul marchează momentul în 2018 prin readucerea în prim-plan a unui fotbalist-simbol: Andrei Mercea.
De patru ori campion național cu echipa roș-albă, dublu câștigător al României, component de bază al echipei reprezentative în anii ’50, Mercea avea să devină unul dintre antrenorii importanți de copii și juniori ai Aradului după ce și-a încheiat activitatea de fotbalist.
Cinci decenii a fost reper al UTA-ei și al fotbalului arădean, iar întreaga viață sportivă a visat
s-o cuprindă într-o carte, pe care a și început-o. Din păcate, destinul l-a împiedicat s-o încheie, Andrei Mercea s-a stins în anul 2002, cu două luni înainte să împlinească 77 de ani.
Acum, amintirile unui spor­tiv imens, cu o carieră fantastică, văd lumina tiparului: miercuri, 18 aprilie 2018, de ziua UTA-ei, de la ora 17:00, vă așteptăm în Sala „Centenar” de la Biblioteca Jude­țeană „Alexandru D. Xeno­­- pol” Arad, pentru lansarea cărții „Andrei Mercea – Campionul care desena inimi”, scrisă de Radu Romanescu. Autorul și așteaptă cât mai mulți utiști la lansarea de azi.

Recomandările redacției