Unii, din păcate nu puţini, nu au simţul ridicolului. Unul dintre aceste personaje este şi Mihăiţă Calimente. Ajuns la vârsta pensionării acesta nu vrea să fie… pensionat. Electoratul l-a ,,pensionat”, dar mai vrea.  Asta după patru mandate şi tot felul de onoruri. Cu ce aţi rămas în urma sa, cred că nimeni nu ştie exact sau poate spune. E greu să cuantifici… nimicul. Cum spuneam, individul nu a fost o locomotivă, ci o piatră de moară, o frână, un ,, bolovan”, atârnat de gâtul partidului. Ceva inutil în orice caz. Iar când pierzi din înălţime, adică din procente ce faci? Arunci ce nu-ţi mai trebuie, adică lestul. Ca să mai ai o speranţă de viitor. Iar faptele sunt următoarele: partidul nu a prins niciun loc de parlamentar la Arad. Rezultatele au fost sensibil mai slabe decât la alegerile locale. Unii le-au catalogat drept catastrofale. Și credeți că omul și-a asumat eșecul? Nici vorbă. Asta după ce la instalare declara sus şi tare că vroia la Arad un scor electoral din două cifre. De vină au fost mereu alții. Calimente a ,,mazilit” o mulțime de colegi de partid, motivând prin rezultatele slabe. De fapt, a găsit țapi ispășitori pentru a-și masca propria nepu­tință.
Am prezentat faptele în numărul trecut. Iar spusele oamenilor, toate la unison, induc concluzia că la ALDE Arad, propriul Statut este doar o vorbă în vânt. O fiţuică care poate fi mototolită şi aruncată la coşul de gunoi, după bunul plac al unora.  Toţi oamenii excluşi au apelat la instanţă. Deja o parte dintre ei şi-au recâştigat locul de consilier local. Merită remarcat faptul că acei membri, daţi afară într-un mod nestatutar, nu s-au lăsat. Dacă în sinea lor se credeau vinovaţi, credeţi că ar mai fi apelat la instanţă? Ar fi lăsat lucrurile aşa şi ar fi încheiat un capitol din viaţa lor politică. Ba chiar unul dintre cei pe care i-am întrebat în episodul trecut despre cele întâmplate, spunea că încet-încet, doar cei din fostul PLR sunt cei daţi afară. Este un amănunt, dar zicem noi semnificativ.
Cum spuneam în ultimul timp, cvadruplul deputat, mai mult circulă prin București, decât la Arad. Asta nu ar fi nimic, în fond omul e liber să stea unde-i cade bine. Numai că umblă pe la televiziuni, mai ceva ca o vedetă expirată. Nici asta n-ar fi o problemă. Numai că ,,jocul” e următorul: vrea să lase impresia că ar mai conta. Gurile rele zic că nu umblă degeaba, ci după o funcţie.  Numai că până acum „a fost sărit din schemă”  pentru că organizația de la Arad este pe la coadă, ca performanță la alegeri. Or, să fim serioși: toți vor ceva, iar locurile pentru cei de la ALDE sunt limitate.  Totuși. Şi mai ales în aceste zile, când  aceștia  au mari probleme interne. Zic unii că acum s-ar mulțumi și cu un post de prefect sau chiar subprefect. Că tot s-ar alege cu vreo cinci mii de lei pe lună. Asta în timp ce au fost excluşi oameni care au obţinut dublu în organizaţiile lor la alegeri. Doar aşa, ca să răsplătim ,,performanţa”.  Chiar ar fi prea mult.

Recomandările redacției