baschetVeste surprinzătoare în baschetul feminin românesc. Ceea ce nu a reuşit campioana României, Univ.Goldiş ICIM, bombardată doar cu promisiuni din partea sponsorilor şi prea puţin transparentă în privinţa proiectelor de buget pentru sezonul viitor, realizează Sepsi Sfântu Gheorghe. Trupa din judeţul Covasna s-a înscris în FIBA EuroCup, a doua competiţie europeană inter-cluburi ca valoare, după Euroligă.
Oficialii celor de la Sepsi se laudă cu cea mai bună stabilitate financiară din Liga Naţională. „Suntem îl al doilea an în Liga Naţională şi este un lucru excelent că ne-am înscris, pentru că avem stabilitate financiară. Nu avem probleme cum sunt la alte cluburi, toate datoriile sunt achitate la zi, iar jucătoarele au plecat acasă după ce au primit banii”, a spus pentru totalbaschet.ro managerul celor din Sfântu Gheorghe, Istvan Rusz.
Oficialul celor de la Sepsi se miră de ce campioana României, Univ.Goldiş ICIM Arad, a preferat Liga Europei Centrale, în detrimentul unei competiţii mult mai importante şi organizate sub egida FIBA.
„Ar fi fost foarte frumos să avem trei echipe în EuroCup. Aradul putea să evolueze în Euroligă, dar se putea înscrie măcar în FIBA EuroCup, costurile nu sunt aşa de mari între această competiţie şi Liga Europei Centrale”, a mai spus Rusz.
La fel ca echipa arădeană, CSU Alba Iulia va fi a doua reprezentantă a României în Liga Europei Centrale, deşi şi acolo au existat promisiuni de EuroCup şi încă se vorbeşte de transferuri importante.

Recomandările redacției