La Apateu, realizările sunt făcute în echipă

0
957

Voicu Sida 

Unde este colaborare și se vrea a face ceva pentru comunitate se muncește în echipă, unde nu este echipă nu sunt nici realizări“ , ne-a declarat Aurel Bondor, primarul comunei Apateu. De fapt așa este, iar pe lângă toate acestea mai trebuie să fie și seriozitate.

Deși aici mă îndepărtez puțin de subiectul pe care aș vrea să îl abordăm astăzi, domnule primar, am găsit primării unde am constatat sub limită gradul de seriozitate.

Da, știți ceva? Fiecare răspunde de ce face, eu știu că la noi se muncește cu seriozitate. Avem o echipă constituită ca într-o familie, știu la ce vă referiți când spuneți că în alte părți nu există înțelegere. Dar colaborarea la noi între primar- viceprimar este foarte bună și vreau să precizez din nou, deși nu este cazul la noi în primărie: când unul trage în stânga, iar altul în dreapta lucrurile nu au cum să meargă bine.

Domnule primar, cum a fost anul 2019 pentru dumneavoastră, ca realizări?

Destul de bun, fiind anul cu trei proiecte în derulare, primul nostru proiect a constat în asfaltarea a trei kilometri de drum în satul Moțiori. Al doilea proiect este în Apateu și este vorba de construirea unei grădinițe pentru copii și aici a fost o investiție destul de uriașă. De asemenea, avem un proiect pe GAL, care a constat în reabilitarea școlii primare din Apateu. De asemenea, am finalizat lucrările la capela mortuară din Apateu și într-adevăr pot spune că este un model de capelă pentru multe localități din județul nostru: este înconjurată de flori, iar exteriorul este pavat cu pavele. Pot să mai spun că am început construirea unei capele și în satul Berechiu.

Din nou fac o remarcă la adresa domnului primar Aurel Bondor: un om cu atâta calm și modestie față de cetățeni! Acestea sunt vorbele pe care le spun cetățenii care vin la dumnealui la birou. Dar vreau să mai dezvălui ceva cititorilor noștri: „Așa este și viceprimarul Ioan Oniță“, ne precizează două bunicuțe.

Domnule primar, mai aveți și alte proiecte depuse?

Da, mai avem două. Este vorba de unul în care am prevăzut modernizarea străzilor pe o lungime de 9,9 kilometri, în valoarea de 8 milioane de lei, care a fost depus la Ministerul Dezvoltării și finanțat de F.D.I. Al doilea proiect se referă la apă-canalizare prin ADI. La primul proiect, acolo ar cuprinde asfaltarea integrală a celor trei localități: Apateu, Berechiu și Moțiori. Ca să te dezvolți trebuie să faci proiecte, ori pe fonduri europene ori pe fonduri guvernamentale. Nu mai poți aștepta la întins mâna. În altă ordine de idei, vreau să spun că avem asigurate lemnele pentru școli, grădinițe, biserici, pentru Primărie. De asemenea, trebuie să știți că pe agenda de lucru a primarului prioritar este și gazul metan și modernizarea drumurilor agricole.

Ne mândrim cu școala noastră

De curând, Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici “ Apateu a câștigat un proiect intitulat GP- Media School. Printre activitățile proiectului amintim: constituirea unei echipe redacționale formată din 20 de elevi, zece cadre didactice, un reprezentant al Primăriei Apateu, doi reprezentanți ai Consiliului Reprezentativ al Părinților, un reprezentant al Dispensarului Uman și doi reprezentanți ai cultelor religioase din Apateu. O altă direcție este stabilirea grilei de emisiuni a postului TV GP- SCHOOL TV , al planului revistei GP SCHOOL MAGAZINE. Desigur se vor asigura toate cele necesare pentru buna deasfășurare a acestei activități. „Prin aceasta ne propunem ca școala să devină un mediu mai plăcut pentru desfășurarea activităților elevilor și cadrelor didactice și de asemenea dorim ca activitățile desfășurate în școală și comunitate să fie mai bine diseminate în mediul online în cadrul comunității locale. Vom încerca, prin participarea activă în cadrul acestui proiect , elevii școlii să dobândească competențe în domeniul comunicării, o creștere a capacității de a munci în echipă, capacității de prelucrare a informației, de exprimare scrisă și de argumentare a opiniilor, utilizării mijloacelor IT, redactării de articole de presă în cadrul revistei online a școlii. În cadrul canalului media online GP-SCHOOL TV vom încerca să difuzăm imagini live de la activități culturale și educaționale din școală și comunitate. Nu în ultimul rând, prin participarea la acest proiect, elevii și cadrele didactice din școli își vor dezvolta personalitatea, vor deveni mai implicați în viața comunității locale în care trăiesc, contribuind la dezvoltarea ei“, a punctat prof. Claudiu Daniel Vlad, director la Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici“.

Așadar, o concluzie se impune de la sine: la Apateu multiplele realizări s-au făcut printr-o susținută muncă de echipă.

Voicu Sida

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.