La aproape un secol de la nașterea fotbalistului echipei UTA, Ludovic Bonyhadi

0
301

La aproape un secol de la nașterea marelui fotbalist al UTA-ei, acesta a fost comemorat de către cei de la UTA, prin aducerea la viață a unei imagini cu atacantul care a reușit să marcheze aproape 50 de goluri într-un singur sezon. Este vorba despre proiectul „UTA în culori“, care readuce culoarea în pozele alb-negru realizate la acea vreme.

Într-o zi de 10 martie, acum un secol fără doi ani, se năștea, la Budapesta, Ludovic Bonyhadi. Avea să devină briliantul atacului creat de Francisc Neuman la ITA. De două ori campion și câștigător al Cupei României, Bonyhadi a stabilit, la capătul sezonului 1947-1948, un record imposibil de egalat în România: 49 de goluri într-un campionat. Doi ani și jumătate a jucat pentru echipa roș-albă, perioadă în care a marcat 80 de goluri, cifră fabuloasă! Pașii vieții l-au purtat spre America, iar legenda spune că e singurul dintre utiștii de odinioară care l-a revăzut pe Francisc Neuman. În ”Lumea Nouă” s-a și stins, pe 13 iunie 1997.

Ludovic Bonyhadi, Bătrâna Doamnă îți mulțumește pentru tot ce i-ai oferit și îți păstrează pentru totdeauna amintirea!“, au transmis cei de la UTA, pe facebook, alături de imaginea colorată cu Ludovic Bonyhadi.

 

foto: UTA în culori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.