La Arad, 3.143 de persoane și-au încheiat perioada de autoizolare, iar alte 276 sunt în carantină

0
215

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 276 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este tot 576. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 329, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3143.

Verificările au continuat și mulți au fost amendați

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 201 de persoane și 29 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 125.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale. În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 86 persoane cu privire la respectarea măsurii de autoizolare la domiciliu și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 38.000 lei.

Peste 500 de persoane verificate, șapte s-au ales cu procese verbale

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 48 de cadre și 22 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 21.04.2020, ora 7.00 – 22.04.2020, ora 7.00), 522 de persoane, întocmind 7 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 16.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.
Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zonele centrelor destinate găzduirii persoanelor fără adăpost, precum și supravegherea traficului la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.