madutaCeasul pentru alegerile europarlamentare a început să ticăie deja. La prima vedere aceste alegri nu repre­zintă o miză foarte importantă pentru un ochi neavizat. Însă, ele de fapt pot fi considerate și o lovitură de calibrare pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului. Pe de altă parte nu trebuie să uităm că de fapt Europa se conduce de la Bruxelles tot mai mult și cu o forță nevăzută, dar care pe zi ce trece pune presiune tot mai mare pe teritoriile naționale.  Și de unde vin banii, de acolo emană și puterea. De aceea, alegerile europarlamentare din 25 mai au o miză și în România. Iar cum spuneam anterior partidele încearcă acum, pe ultima sută de metri, să mai vină cu ceva în plus. Cu ce va ieși Aradul acum, aceasta este întrebarea. La acest moment cel mai proeminent și activ europarlamentar este Iosif Ma­tula. Acesta însă  nu va mai candida pentru un nou mandat. În locul său, la democrat liberali  a fost desemnat Lucian Riviș Tipei. „Cred că până la data de 15 februarie,  vom avea la București Colegiul Director Național în care lista de candidați va fi validată. Cum s-a stabilit  filiala din Arad îl va susține pe Lucian Tipei. Obiectivul nostru este să obținem o poziție eligibilă. De asemenea, dorim ca la aceste alegeri să obți­nem un procent de voturi care să ne confirme  statutul de cea mai pu­ternică organizație din țară”, a afirmat senatorul PD-L, Traian Igaș.
PSD şi PNL merg separat
În schimb la liberali lucrurile sunt încă departe de tabloul final. „Deocamdată nu s-a hotărât nimic la nivelul filialei arădene. În cel mult zece zile vom desemna un candidat din Arad, dar la acest moment numele său  nu este cunoscut. La sfârșitul lunii ia­nuarie, din câte știu eu, lista finală și totodată oficială va fi aprobată într-o ședință la care va participa toată conducerea partidului”, a punctat consilierul PNL, Ionel Ciupe. La aceste alegeri cei de la PSD au hotărât că vor candida pe cont propriu. Poate și din acest punct de vedere, miza este una mai specială pentru social-democrați. Deputatul Flavius Măduța ne-a declarat: „Eu sunt și voi rămâne corect față de oameni.  Este foarte greu să ne impunem un candidat pe o poziție eligibilă, pentru că la nivel național filiala noastră nu este una cotată drept foarte puternică. Trebuie să pornim de la această premisă, chiar dacă ea poate nu este cea mai convenabilă. Eu mă refer acum la un candidat care să fie pe o poziție avantajoasă. Așa să fii doar pe o listă nu rezolvă nimic. Până la această oră, Aradul nu are un candidat desemnat. Oricum, în ce privește validarea candidaților și pozițiilor definitive, totul se va decide la nivel central.”
La conservatori nu s-a luat încă nici o decizie. „Avem două propuneri din Arad, dar s-a convenit la nivelul întregului PC, ca numele candidați­lor să nu fie făcute publice decât după ce se va desfășura Biroul Permanent Național de la sfârșitul lunii”, a spus Mircea Purcaru, preșe­dintele PC Arad.
Gabriel Constantinescu

 • Andrei D. spune:

  Cred ca in perioada asta cei de la PSD au cea mai eleganta si mai onesta abordare. Spun sincer situatia si in vremurile aceste mi se pare un lucru deosebit

 • Miha spune:

  Iti dau dreptate Andrei, speculatiile nu fac decat sa dezinformeze in foarte multe cazuri. Abordarea lor este cu adevart demn de admirat. Sincer si la obiect.

 • johnny spune:

  Advarat, abordarea dl. deputat Maduta este cea mai concisa. Imi place ca ramane corect fata de oameni si spune lucrurilor pe nume!

 • Leo spune:

  Sa spui lucrurilor pe nume in politica de azi, cere caracter. Tot respectul domnule Maduta!

 • Katy B. spune:

  Mi se pare normal sa abordezi cu sinceritate orice problema, indiferent de natura problemei. Asta inseamna sa fii sincer cu alegatorii. Bravo PSD!

 • un cetatean spune:

  Ma gandesc ca nu este usor sa ai forta de a-ti pastra sinceritatea si obiectivitatea cand situatia este delicata. Cu atat mai mult sa ramai corect fata de oameni si sa le fii sincer, fara ocolisuri. Asta ma face sa cred ca PSD-ul in Arad are sanse sa devina o filiala foarte puternica, pentru ca spre deosebire de ceilalti tin de acele valori pe care multi le uita. Sa ai oferi respectul de a fi corect fata de oameni este o calitate pe care orice politician ar trebui sa o aiba. Va felicit!

 • praf in ochi spune:

  Intr-adevar de admirat corectitudinea, dar intrebarea tot ramane: -De ce organizatia PSD ARAD nu este cotata drept una foarte puternica?

 • A.Pop spune:

  La vremuri noi, tot noi. Ma refer ca, si la aceste alegeri, toate partidele prezinta drept candidati aceleasi persoane dubioase. Deci, nimic nou si (dupa parerea mea, si nu numai), numai PROSTIMEA mai merge la vot !

 • Sergiu Ardelean spune:

  Sa spui verde in fata este mi-se pare corect si pentru asta respect domnului Maduta . Dar pe uni oameni nu le place sa li-se spuna adevarul

 • Paul spune:

  se intampla ca in jocul asta numit politica sa existe participanti de fatadã si jucatori adevarati.. toata stima si respectul meu!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției