La Arad, fuziunea PDL-PNL va întări majorităţile actuale din CJ şi CLM

0
362

falcaPreconizata fuziune dintre Partidul Democrat Liberal şi Partidul Naţional Liberal a fost decisă ieri, în întâlnirea dintre cele două comisii de negocieri desemnate de formaţiunile politice amintite, negocieri la care a participat şi Gheorghe Falcă, preşedintele organizaţiei judeţene Arad a PDL. Conform liderului judeţean, fuziunea s-a decis şi va deveni efectivă la 1 august. „S-a decis prin negocieri ca PDL şi PNL să fuzioneze. La 1 august vom avea pe scena politică un nou partid de dreapta”, a declarat ieri Gheorghe Falcă.

Deşi negociată şi anunţată ieri, fuziunea crează deja semne de întrebare pentru liderii celor două partide, una dintre necunoscute fiind cea a stabilirii majorităţilor în consiliile locale în care cele două partide aveau majorităţi asigurate de alianţe cu alte formaţiuni politice. Nu este cazul municipiului Arad; aici, PDL avea oricum asigurată majoritatea calificată cu sprijinul UDMR şi al PPDD, iar liderul judeţean anunţă că nu se va renunţa la această majoritate. „Nu vom renunţa la majoritatea asigurată în Consiliul Local Municipal şi-n Consiliul Judeţean de sprijinul UDMR şi al PPDD. Pentru noi, fuziunea va însemna o majoritate şi mai semnificativă, dat fiind că noul partid va încorpora de la 1 august şi consilierii PDL, şi pe cei ai PNL. Există o obligativitate prevăzută în documentele negociate, de-a se realiza noi majorităţi acolo unde actualele majorităţi sunt constituite cu sprijinul PSD, ceea ce nu-i cazul Aradului”, a spus Gheorghe Falcă.

În privinţa conducerii judeţene a noului partid născut prin negocierile de ieri, preşedintele PDL Arad a anunţat că ea va fi asigurată în colectiv, de actualii preşedinţi şi vicepreşedinţi ai celor două partide. „Priorităţile politice sunt altele în acest moment. Se apropie o campania electorală care necesită mobilizarea energiilor, nu disiparea lor. Conducerea noului partid se va stabili după alegerile prezidenţiale”, a  spus Gheorghe Falcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.