Seria a IV-a a Ligii a III-a e 100% arădean, cu Șoimii Lipova vârf de lance. Echipa lui Fla­vius Sabău a făcut un tur de campionat excelent, rezultatele fiind rodul unor prestații, în majoritatea lor, peste nivelul eșalonului terț. Fără îndoială, trupa de pe Mureș a avut motive să sărbătorească finalul unui an ce obligă și pentru la primăvară, mai ales că autoritățile locale au demontat zvonurile conform cărora „șoimii” se vor retrage benevol din cursa pentru promovare. Totul s-a întâmplat sâmbătă seara, la Restaurantul Pletl din Lipova, gazda întâlnirii, omul de afaceri Freddy Pletl fiind cel care a dat tonul discursurilor: „Sunt sponsorul vostru și eu zic să nu ne oprim și să mergem împreună în Liga a II-a”.
Pop: „M-ați făcut cel mai fericit președinte din Liga a III-a”
Radu Pop, autointitulat cel mai fericit președinte din Liga a III-a, a avut grijă să mulțumească tuturor pentru susținere din partea jucătorilor, prezenți in corpore în sală alături de perechile lor. „Vă mulțumim tuturor, domnilor primar și viceprimar, domnului administrator public, domnilor consilieri, sponsorului, firma Pletl, oamenilor din Lipova, suporterilor care ne-au însoțit la Pâncota, dar și în deplasări și tuturor celor implicați la club. Fără susținerea voastră, noi astăzi nu am fi existat. Toată lumea a transpirat, nu doar jucătorii, și suntem fericiți să fim astăzi împreună. Mulțumim gazdelor din Pâncota, în special domnului viceprimar Boiciuc și domnului Gusti, care a pregătit baza sportivă pentru a ne desfășura noi cât mai bine activitatea. Mulțumesc jucătorilor și staffului tehnic care m-au făcut cel mai fericit președinte de club din Liga a III-a. Mulțumesc tuturor, chiar sunt cel mai fericit președinte din Liga a III-a”, a punctat șeful secției de fotbal a Șoimilor Lipova.
Jichici: „Vom mai găsi și alți
sponsori, nu ne sperie Liga a II-a!”
Toată asistența a stat cu sufletul la gură să audă din gura domnului primar, Mircea Jichici, ce susținere financiară vor avea Șoimii pentru anul 2019.
„Mă bucur că mă aflu alături de dumneavoastră și vreau să vă mulțumesc pentru rezultatele frumoase pe care le-ați obținut și să vă fac o promisiune: nu mai merg la niciun meci. Unul singur am văzut în tur și îmi pare rău că am fost (n.a. înfrângerea de acasă cu Avrigul). Am fost și eu conducător la Șoimii în liga a treia în urmă cu mulți ani, erau vremuri mai altfel, cu arbitraje părtinitoare, acum sigur că este mult mai bine. Dar, la meciul de care am spus, am fost din nou pe garduri cum se zice și arbitrii din Maramureș și-au cam luat-o de la mine. Așa că, mai bine nu merg, văd că e mai bine fără mine la meciuri. Aveți un copil cuminte la club, am avut onoarea să-l duc la București la lotul național (n.a. Denis Rusu) și pe tot drumul cu mașina, nu a scos un cuvânt. Are un viitor frumos în fotbal și îi doresc mult succes, să ajungă sus de tot. Tuturor vă doresc să aveți un viitor fotbalistic cât mai bun, să jucați cât mai sus, iar dacă Dumnezeu dorește ca Șoimii să joace și în Liga a doua, vom intra în Liga a II-a”, fost speach-ul aplaudat de toată sala. Totodată, administratorul public, Petru Cociș, a afirmat că se vor face toate eforturile pentru ca echipa să evolueze din vara anului viitor pe ose așteptau în special vești despre noul stadion de 1.500 de locuri.
„Șoimii” au un suporter care rar a ratat vreun meci, acasă sau în deplasare, în persoana consilierului local, Mirela Popa, care a ținut să felicite și dânsa echipa de fotbal. „Vreau să-l felicit pe președintele Radu Pop care a făcut posibil acest succes, mulțumiri doamnei Corina Pop care a făcut atâtea lucruri bune pentru echipă, antrenorului Flavius Sabău și băieților care au muncit foarte mult. Vă mulțumesc că existați și mi-ați făcut viața mult mai frumoasă. Sărbători fericite tuturor!˝
Seria cuvântărilor a fost încheiată de căpitanul echipei, Calvin Ali Tombaye: „Nu mă pricep la vorbe, așa că …”, iar în acel moment toți fotbaliștii s-au ridicat și au cântat un refren auzit, ieri, și în vestiarul liderului Ligii a II-a, FC Snagov. ”Ce echipă avem, ne place să bem, Bere și vin, să sărbătorim, clipa ce-o trăim! Ale, Șomii ale, Haide în serie B!˝
Punctul culminant a fost tortul de la miezul nopții care avea în partea de sus poze din meciuri și poza cu clasamentul.

Recomandările redacției