La Barațca a fost instalat un nou preot ortodox

0
298

baratcaDuminica trecută, 9 noiembrie, la Barațca a avut loc instalarea noului preot ortodox, în persoana preotului Răzvan Trip. În urma transferului preotului Aurel Jigovan – pentru a sluji la Penitenciarul din Arad, la Barațca, localitate aparținătoare de comuna Păuliș a venit tânărul preot Răzvan Trip, din Ineu.
Scurtă biografie
În vârstă de 24 de ani, preotul Răzvan Trip este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universi­tății Aurel Vlaicu din Arad. El a venit direct de pe băncile facultății pentru a-și începe frumoasa misiune preo­țească la Biserica Ortodoxă din Barațca.
Festivitatea de instalare
Slujba a început odată cu oficierea Sfintei Liturghii de dumincă, însă aceasta a fost făcută de noul preot Răzvan Trip împreună cu preotul Gheorghe Rusu din Păuliș (pensionat recent). După săvârșirea acesteia, au urmat demersurile de instalare a noului preot. În cadrul acestora, noului preot  i-au fost  înmânate Sfânta Liturghie, Sfănta Cruce și, bineînțeles, cheile bisericii de către preotul protopop Ioan Jidoi.
Salutul primarului comunei
La festivitatea de instalare a noului preot din Barațca a participat și primarul comunei Păuliș, profesorul Nicoară Petru. Domnia sa a și spus câteva cuvinte de întâmpinare promițându-i tânărului preot sprijinul său, ceea ce reprezintă un mare avantaj la început de misiune preoțească.
„Îi urez bun venit în Barațca și-i doresc mult succes în cariera viitoare; îl asigur că atât Primăria Păuliș cât și eu ca primar îi vor fi alături atât în activitatea administrativă cât și în ceea ce va face în viitor“ – au fost cuvintele primului edil.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.