La Bârsa, primarul Avram Ciev spune: „Sunt mândru de ce am realizat”

0
599

Da, așa este. Unii sunt mândri de ce au realizat , iar alții o dau la întors. Așadar cazuri dintre primele, avem foarte puține și le putem număra pe degetele de la o mână. De aici am început discuția cu domnul primar Avram Ciev, cu care de câte ori am avut ocazia să discut, mi-a spus că lucrează tot timpul. Ba la asfaltat de străzi, la dalări de șanțuri , reabilitări de cămine culturale, amenajări de capele mortuare ori construirea de capele de la zero. Așa că, munca de primar nu este chiar așa ușoară cum o vedem de afară.

 • Domnule primar, eu zic să purtăm o discuție, acum la final de mandat.
 • Zic, să mergem prima dată pe teren și pe urmă să purtăm o discuție. Ce zicceți.
 • Da, suntem de acord cum propuneți dumneavoastră. Am plecat pe teren unde am zis. Am fost foarte mirat de ce am văzut pe teren.
  Domnule primar, de când sunteți în această funcție?
 • Păi, cam din 2006, de atunci pot zice că s-au îndrăgostit cetățenii de mine. Dar vreau să vă spun ceva din capul locului: eu nu am umblat cu promisiuni. Doar ce am putut să realizez și acum pot să înșir câteva dintre acestea la final de mandat. Aș începe cu centrul de comună Bârsa. Aici am făcut o capelă modernă cu locuri de parcare. Am făcut de asemenea asfaltări în toată comuna Bârsa. Modernizarea Căminului plus Dipensarul uman. La grădiniță am amenajat locuri de joacă, avem teren de sport multifuncțional la școală. De asemenea, am dotat școala cu mobilier, încălzire centrală în școală. Am amenajat curtea la primărie, unde avem construite garaje pentru utilaje. Avem toată curtea betonată. Centrul civic din fața magazinului este pavat cu pavele. Am asigurat și locuri de parcare suficiente. Șanțurile au fost refăcute prin dalare, avem podețe, pavaje cu pavele. De asemenea am făcut o reparație capitală la Dispensarul din Bârsa. S-a refăcut și puntea pietonală peste Crișul Alb. În final de mandat pot spune că am asfaltat străzi în comună care totalizează 18 kilometri. Trotuarele au fost făcute pe fonduri europene, am făcut și șapte podețe de acces, care fac legătura cu DN79A și cu cel județean. Cred eu că se poate spune că primarul nu a adormit cu aparatul aflat în subordine și cu viceprimarul. Am muncit și zic eu, că doar așa poți să ai și rezultate. Dacă ai echipă, ai și rezultate. Tot la Bârsa, la nivel de drumuri agricole le-am aranjat, am rezolvat iluminatul public cu leduri și becuri economice. Astfel am redus în mod substanțial consumul de energie electrică.
 • Să mai vorbim și de satele aparținătoare și pe urmă mai revenim.
 • La Aldești am amenajat un spațiu alături de Căminul cultural, unde se pot ține felurite activități pe timp de vară. Am reabilitat grădinița avem și trotuare care sunt pe fonduri europene. Am asfaltat străduțe și aici. La Voivodeni școala am reabilitat-o și aici și am rezolvat în mare cu drumurile agricole. Avem Capelă mortuară modernă, amenajată în Aldești, unde avem făcute și asfaltările. Sunt multe făcute, dar să revenim la Bârsa aș zice eu. Aici am dotat Căminul cultural cu 250 de scaune, avem dotată Primăria cu un tractor de putere mare, dar la care se pot monta tot felul de scule și anume: despicător de lemne, lamă pentru îndepărtat zăpada, răspânditor de material antiderapant pe timp de iarnă. Mai avem o cisternă vidanjeră, am plantat două hectare de puieți de specii de esență tare, iar gunoiul de la populație îl aducem noi cu utilajele noastre. Capelele au fost solicitate de cetățeni, ați văzut pe aceasta la Bârsa, chiar acum o inaugurăm. Am construit-o de la zero. Vreau să remarc sprijinul foarte mare pe care l-am avut de la aparatul Primăriei, de la viceprimar și de la Consiliul Local care au fost tot timpul alături de mine.
 • Mai candidați?
 • Da, bineînțeles că mai avem de făcut destule de făcut.
 • Vă mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.