La Bata va suna în curând goarna de vânătoare

0
613

vanatoare

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Vânătorilor se va desfășura la Bata, pe 20 septembrie. De organizarea evenimentului se ocupă Centrul Judeţean Arad, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi primăria Bata.

Festivalul se vrea în primul rând, o deschidere spre publicul larg a tradiţiilor şi obiceiurilor legate de vânătoare. Cei care participă la tradiționalul eveniment vor putea vedea că, vânătoarea nu înseamnă numai uciderea animalelor sălbatice, ci şi o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri.

Astfel, festivalul va cuprinde probe de aptitudini de vânătoare, de pregătire a preparatelor culinare, dresaj canin, evaluarea trofeelor și prezentarea grupelor de vânători din judeţ. Desigur, nu vor lipsi momentele artistice cu muzică și dansuri folclorice, precum și jocuri și demonstrații. Gazda evenimentului va fi primarul comunei Bata, Ioan Micurescu, acesta fiind un împătimit vânător şi povestitor, care va pune la dispoziţie spaţiul necesar bunei desfăşurări a festivalului, la o pensiune de la intrarea în comuna Bata dinspre Arad.

La festival participă atât asociaţiile de vânătoare din judeţ, cât și invitați din alte județe.

Programul festivalului va începe la ora 8.00, când vor fi amenajate standurile, pentru ca mai apoi, între 12.00 și 13.30 să se facă demonstrații de dresaj canin și vânătoare cu șoim. La ora 14.oo se va deschide oficial festivalul, atunci fiind prezentate grupele, tradițiile și trofeele.

Între 14.30 și 15.30 se va desfășura proba de ceaun cu preparate vânătorești, până la ora 16.00, demonstrații de tras cu rcul și mai apoi, demonstrații de lucru cu câini hărțuitori la țarc – proba de mistreț. În intervalul 17.00 – 17.30 va fi festivitatea de premiere, urmată de o degustare de preparate vânătorești. De la ora 18.00, arădenii care participă la festival se vor putea bucura de un spectacol folcloric iar evenimentul se va încheia cu focuri de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.