Bocsigul a găzduit, de Rusalii, cea de a XIX-a ediție a Festivalului Dansului Călușeresc, un program folcloric de dansuri și tradiții populare foarte apreciat de localnici și nu numai.
Având în vedere că duminică vremea a fost cam capricioasă, spectatorii nu au mai venit, la fel ca în alți ani, însă manifestarea care a durat timp de câteva ore a dat prilejul ansamblurilor din zonă să își etaleze încă o dată măiestria. Programul a fost prezentat de Mihaela Suciu, primul ansamblu care a urcat pe scena în aer liber de la Bocsig fiind chiar Ansamblul de Călușari din localitate, urmat de Ansamblul de Călușari din Șicula, Ansamblul Junii Dieciului cu solista Riana Giurgelea, Ansamblul Drușcele din Bârsa însoțit de solista Roberta Tomșa, Ansamblul Pădureanca din Chisindia, Ansamblul Spicul din Beliu, Ansamblul Țărinuța din Bocsig și Ansamblul Stelele Bihorului cu soliștii săi care sunt renumiți în zonă.
Printre oaspeții veniți să urmărească călușarii a fost și deputatul ALDE Eusebiu Pistru. Încă de la so­sirea sa la Bocsig a fost înconjurat de localnici. „Nu am putut să nu observ că domnul deputat este foarte apropiat de oamenii din zona noastră. Merge la toate ma­nifestările, stă de vorbă cu cetă­țenii de rând, ceea ce este foarte important. În plus, nu este un om care să lanseze atacuri la persoană”, susține un profesor pensionar cu care am stat de vorbă.

Recomandările redacției