La Bocsig va avea loc pelerinajul la mormântul Rafilei Găluţ

0
206

La finele săptămânii, la Bocsig se va organiza pelerinajul greco-catolic anual în numele Fecioarei Rafila Găluț. După cum ne preciza Florin Ciul, primarul comunei Bocsig „ca în fiecare an, administrația locală se va implica pentru buna desfășurare a acțiunii și a procesiunii – deplasarea fă­cân­du-se între Biserica Greco-Catolică și mormântul Rafilei Găluț – și va sprijini deosebita manifestare cu caracter religios, cu atât mai mult cu cât, atât ea cât și familia ei au trăit la Bocsig; Rafila Găluț fiind botezată la biserica din Bocsig“.
Despre procesiunea în sine și modul ei de derulare ne-a făcut precizări preotul protopop greco-catolic al Aradului, Radu Vorindan. „Ca parte a manifestării Zilelor Acţiunii Catolice, acțiunea va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2013 și va începe la ora 10, la Bise­rica Greco-Catolică din Bocsig. Aici  se va oficia o liturghie pontificală de către vicarul general de Lugoj – Pop Angelo Narcis, dimpreună cu un so­bor de preoți. aceștia vor fi  din jude­țele: Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, aparținătoare de Episcopia de Lugoj dar și preoți aparținând de alte eparhii“.
Cunoscută ca fecioara stigmatizată din Bocsig, Rafila Găluț a trăit între anii 1910-1939, fiind botezată la Biserica Greco-Catolică din Bocsig. Fiind de mică foarte religioasă, a dorit să ajungă că­lu­găriță dar sănătatea nu i-a permis. În perioada 1931-1939 a purtat stigmatele (rănile Domnului), lucru confirmat atât de parohul locului cât și de diferiţi preoţi şi medici delegaţi din partea Episcopiei Lugojului.  (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.