La finele săptămânii, la Bocsig se va organiza pelerinajul greco-catolic anual în numele Fecioarei Rafila Găluț. După cum ne preciza Florin Ciul, primarul comunei Bocsig „ca în fiecare an, administrația locală se va implica pentru buna desfășurare a acțiunii și a procesiunii – deplasarea fă­cân­du-se între Biserica Greco-Catolică și mormântul Rafilei Găluț – și va sprijini deosebita manifestare cu caracter religios, cu atât mai mult cu cât, atât ea cât și familia ei au trăit la Bocsig; Rafila Găluț fiind botezată la biserica din Bocsig“.
Despre procesiunea în sine și modul ei de derulare ne-a făcut precizări preotul protopop greco-catolic al Aradului, Radu Vorindan. „Ca parte a manifestării Zilelor Acţiunii Catolice, acțiunea va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2013 și va începe la ora 10, la Bise­rica Greco-Catolică din Bocsig. Aici  se va oficia o liturghie pontificală de către vicarul general de Lugoj – Pop Angelo Narcis, dimpreună cu un so­bor de preoți. aceștia vor fi  din jude­țele: Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, aparținătoare de Episcopia de Lugoj dar și preoți aparținând de alte eparhii“.
Cunoscută ca fecioara stigmatizată din Bocsig, Rafila Găluț a trăit între anii 1910-1939, fiind botezată la Biserica Greco-Catolică din Bocsig. Fiind de mică foarte religioasă, a dorit să ajungă că­lu­găriță dar sănătatea nu i-a permis. În perioada 1931-1939 a purtat stigmatele (rănile Domnului), lucru confirmat atât de parohul locului cât și de diferiţi preoţi şi medici delegaţi din partea Episcopiei Lugojului.  (F.B.)

Recomandările redacției