La Bulciul Sfântului Nicolae de la Hălmagiu sunt așteptați un număr mare de oameni

0
256

bulci NicolaeLa sfârșitul acestei săptămâni la Hălmagiu se va ține Bulciul Sfântului Nicolae. Cu această ocazie la piață se vor putea achiziționa tot felul de produse specifice sezonului friguros. Acest Bulci se ține în locul Târgului săptămânal obișnuit, având în plus o serie de obiecte și produse tradiționale aduse cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae. Dacă la Târgul săptămânal vine lume mai mult din împrejurimi, la Bulci sunt așteptați să participe, în mod tradițional, un număr foarte mare de comercianți și vizitatori din județele vecine județului Arad dar și din țară.
Pot fi găsite aici o gamă largă de obiecte de îmbrăcăminte – inclusiv cu specific tradițional, variate obiecte de uz casnic, produse agro-alimentare: cereale, legume, fructe dar și băuturi tradiționale: țuică, vin. Pot fi achiziționate de ase­menea și animale pentru sacrificiu: porci, oi, păsări ș.a. dar și animale de prăsilă.
La Hălmagiu se țin bulciuri spe­cifice fiecărui anotimp, doar iarna se țin două.
Pe vremuri la aceste târguri coborau și moții din: Avram Iancu, Gârda, Arieșeni și Scărișoara. Ei treceau Muntele Găina ducând la piață, pe spatele cailor produse din lemn realizate de ei: ciubere, putini, donițe, vase pentru murături, co­veți dar și alte produse mai mici.
În spiritul bunei tradiții a locului și în această sâmbătă sunt așteptați la Bulciul Sfântului Nicolae un număr mare de comercianți dar și de cumpărători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.