soparlaVă mai aduceţi aminte de vizita la Arad a preşedintei PPDD, Simona Man, care acuza la vremea respectivă că a fost filată de cei de la doi ş’un sfert şi SRI? Nici noi. Da’ ne-a adus aminte şopârlica noastră, mai zilele trecute, când ne-a povestit nişte istorioare foarte interesante care vin dinspre PPDD-ul doamnei Man. Cică după vizita preşedintei PPDD la Arad, reprezentanţii de seamă ai partidului la nivel local, adică vicele la Primăria Arad Ţiţirigă şi vicele la CJA Guţu au adoptat o strategie nouă. Probabil, în urma unor discuţii cu preşedinta Simona Man şi indicaţii preţioase primite de la centru, s-a luat decizia ca cei doi să nu mai semneze nimic. Asta, având în vedere că pe urmele lor şi a preşedintei au fost tot felul de servicii secrete, ceea ce înseamnă că oamenii sunt monitorizaţi. Acuma, fie vorba între noi, de monitori­zarea asta a mai vorbit şopârla de luni bune, da nimeni de la PPDD n-a luat-o în seamă.
Ca urmare a indicaţiilor de la centru, de o bună bucată de vreme cei doi s-au ferit de complicaţii, după cum susţine şopârlica noastră, şi au stat departe de orice şmecherii. Numai că frica de servicii n-a ţinut prea mult, iar sfaturile de la centru sunt frecţie la picior de lemn, cum spune şopârlica, mai ales la consiliul judeţean. Aflată într-o vizită la un guşter din biroul vicelui Ţolea, şopârlica noastră a asistat la nişte discuţii foarte interesante, între guşterul respectiv şi o altă şopârlică, de la biroul vicelui Guţu. Cică, după câteva săptămâni de linişte, vicele pepededist Guţu a început să fie din nou neliniştit şi să-l mănânce rău de cheltuirea banului public în instituţie. Mai precis, vicele vrea să ştie cam cum e cu licitaţiile publice, cine participă, ce oferte sunt, cine a cui firmă e şi aşa mai departe. Ba chiar se spune că ar avea şi nişte propuneri îndrăzneţe cu privire la anumite licitaţii, cu care funcţionarii din consiliul judeţean nu sunt de acord nici în ruptul capului. Nu de alta, dar, zice şopârla, nu vor să intre şi ei în vizorul anumitor autorităţi publice.
Vorbele şopârlicilor au ajuns şi la urechile celor vigilenţi, care au fost vigilenţi nu doar în perioada vizitei preşedintei Simona Man, cum credeau cei de la PPDD, ci şi înainte şi după acea vizită şi care am înţeles, tot de la şopârlici, că ar avea nişte date destul de nasoale încât să se audă gălăgie mare în cabinetul doi al Consiliului Judeţean. Rămâne de văzut şi de auzit…

Recomandările redacției