La Caporal Alexa s-a organizat „Duminica părinților și a copiilor“

0
316
ortodox 1iunie
Copiii au făcut o excursie cu bicicletele în jurul satului

O deosebită și originală inițiativă în beneficiul copiilor a fost derulată recent la Caporal Alexa, sat aparținător de orașul Sântana. Acțiunea – intitulată inspirat „Duminica părinților și a copiilor“ a fost realizată la inițiativa și prin susținerea Parohiei Ortodoxe de aici și a coincis fericit cu „Ziua copilului“ dar și cu prima ediție a  „Zilelor satului Caporal Alexa”.

După cum ne-a relatat părintele paroh Gabriel C. Mariș – consilier social al Arhiepiscopiei Aradului „în ajun, sâmbăta, am ieșit cu copiii într-o plimbare cu bicicletele în natură, vizitându-se împrejurimile satului, fosta haltă CFR și bucurându-ne de vederea fazanilor, căprioarelor și a iepurilor de câmp. La întoarcere, toți copiii s-au întrecut în a desena cu creta în parcarea din fața bisericii, împodobind calea credincioșilor pentru a doua zi“.

Apoi, prin inițiativa „Duminica părinților și a copiilor“ a adus alte bucurii în sufletele copiilor din Parohia Ortodoxă Caporal Alexa, prin programele sociale desfășurate. Astfel, la inițiativa părintelui „copiii au venit la Sfânta Liturghie încărcați cu daruri pentru prietenii lor mai nevoiași, acțiune numită «Iconițe, cruciulițe, jucării, astăzi pentru alți copii». În după amiaza zilei, copiii au participat și la Taina Sfântului Maslu, cei mai nevoiași copii primind cu bucurie darurile aduse de prietenii lor“.

În plus, deoarece în seara respectivei zile, Primăria Sântana a organizat prima ediție a „Zilelor satului Caporal Alexa”, copiii s-au putut distra, existând mai multe programe dedicate copiilor și tinerilor derulate cu această deosebită ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.