casoaia

Aradul va avea în viitor un Centru de Informare şi Educare în Protecţia Mediului – Green House, în care ar urma să se desfăşoare o serie de activităţi de interes în domeniul educaţiei şi nu numai. Centrul ar urma să fie înfiinţat din bani europeni, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007– 2013. Acesta ar urma să fie rezultat al proiectului „Green House – Înfiinţarea unui Centru de Informare şi Educare în Protecţia Mediului”. După cum au calculat specialiştii, investiţia ar urma să coste peste 4,1 milioane de lei, adică peste 900.000 de euro.

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de mâine, aleşii judeţului sunt chemaţi să aprobe documentele tehnico – economice pentru viitorul Centru de Informare şi Educare în  Protecţia Mediului. Centrul ar urma să fie amplasat în Tabăra Căsoaia administrată de Centrul Cultural Judeţean care a promovat proiectul Green House. Investiţiile ar urma să se deruleze cu finanţare din fonduri europene FEDR – HU RO şi parţial din bugetul Consiliului Judeţean. Partener pe partea maghiară va fi Mako Varos Onkormanyzata, în calitate de lider de proiect.

Pentru investiţii a fost deja întcomit un studio de fezabilitate, iar în scurt timp, cel mai probabil, autorităţile ar urma să scoată la licitaţie lucrările de construcţie a viitorului centru.

Investiţia a fost estimată la 4,16 milioane de lei, adică 932.792 de lei, din care construcţia s-ar ridica la peste 650.000 de euro. Proiectul „Înfiinţarea unui Centru de Informare şi Educare în  Protecţia Mediului” ar urma să se încheie la finele lunii septembrie a acestui an.

Sandra Stoler

 

Vizualizează/ descarcă REFERATUL privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia „Green House – Înfiinţarea unui Centru de Informare şi Educare în Protecţia Mediului” în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007– 2013: referat centru casoaia

Vizualizează/ descarcă ANEXA la Hotărârea Consiliului Judeţean Arad: anexa centru casoaia

 

  • A.Pop spune:

    Alt mod ca unele persoane sa puna mana, cu eforturi minimale, pe bani. SAu sa-si creeze locuri unde sa poat merge in week-end.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției