stick_usbTe gândeşti că nu poţi utiliza stickul USB decât la stocat date sau la transfer de fişiere. Lucurile nu stau însă tocmai aşa. Specialiştii de la hit.ro îţi prezintă încă zece utilizări ale acestei achiziţii tehnologice ce transformă banalul dispozitiv într-un obiect mult mai folositor.

Stickul USB acoperă o gamă întreagă de sarcini importante pentru cei care utilizează un computer. Dacă funcţiile de bază sunt bine cunoscute de toţi, altele, cum ar fi repararea unui sistem de operare virusat sau rularea aplicaţiilor diverse direct de pe drive, sunt variante necunoscute de mulţi utilizatori. Iată şi alte întrebuinţări:

1 Blocare şi deblocare computer. Folosind un soft de securitate numit Predator, poţi bloca şi debloca computerul personal cu ajutorul unui stick USB. Dispozitivul acţionează precum o cheie, permiţând accesul utilizatorului atunci când este conectat sau restricţionându- l când e îndepărtat.

2 Reparare sistem de operare virusat. Cu un stick USB pe care se află instalat programul gratuit de recuperare a datelor AVG se poate scana un computer al cărui sistem de operare a fost atacat de viruşi, reparând “daunele” foarte repede.

3 Securizare documente şi fişiere. Un USB drive poate deveni şi o arhivă personală pentru documente şi fişiere. Informaţiile respective pot fi criptate, astfel încât să nu poată fi accesate de alte persoane care intră în posesia dispozitivului.

4 Accesare aplicaţii şi jocuri. Avantajul unui stick USB este şi portabilitatea sa. Astfel, accesarea aplicaţiilor precum Firefox, Chrome sau OpenOffice se poate face de pe orice computer.

5 Testare sistem Linux. Şi testarea sistemului open-source Linux se poate face folosind un stick USB, fără modificarea sistemului principal de operare al computerului.

6 Instalare şi testare Windows 8. Versiunea noului Windows 8 este disponibilă deja. O poţi testa şi analiza cu ajutorul unui simplu drive USB.

7 Întreţinere Windows. Parted Magic, un software instalabil pe orice stick USB, poate contribui la întreţinerea sistemului de operare Windows. Cu ajutorul lui se pot reseta parole sau se pot realiza partiţii pe hard disk fără reinstalare.

8 Instalare Windows pe MacBook. Cei care îşi doresc acces la ambele sisteme de operare, OS X şi Windows, o pot face cu ajutorul unui drive USB pentru a instala Windowsul pe MacBook. Această facilitate le e utilă posesorilor de MacBook Air, care au nevoie de un înlocuitor pentru un drive optic.

9 Un cadou perfect. Când ai de făcut un cadou şi nu prea ştii ce să cumperi, un stick USB poate fi varianta ideală. Pe lângă utilitatea lui incontestabilă, există şi avantajul costului redus şi al accesibilităţii de achiziţionare. Şi ca să fie mai util, caută un stick cu mai multă memorie, de la 8 GB în sus.

10 Promovare pentru companii. Evenimentele de promovare pentru companii presupun, printre altele, înmânarea unor cadouri simbolice care să poarte logoul firmei şi să conţină informaţiile necesare ce trebuie transmise. Un stick este numai bun pentru o astfel de situaţie.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției