În urmă cu ceva vreme, arădenii s-au panicat din cauza unui zgomot intens, neştiind ce anume l-a produs. În cele din urmă, au aflat că de vină au fost instalaţiile de la CET, care produc zgomot atunci când sunt repuse în funcţiune. Pentru a preveni o nouă panică, cei de la CET au avertizat că se va întâmpla din nou. Iată Comunicatul: Prin prezenta dorim să informăm cetățenii Municipiului Arad că în momentul de față instalațiile SC CET Arad sunt oprite pentru remedierea unei avarii accidentale, pornirea grupului cazan-turbină fiind planificată pentru astăzi 04.03.2020 începând cu ora 22:00.

Manevrele de pornire fiind însoțite de zgomotul produs de sistemul de eșapare în atmosferă a aburului produs de cazanul de 420 t/h. Durata acestui zgomot este limitată la durata atingerii parametrilor de funcționare a instalației de producere în cogenerare a energiei electrice și termice. Considerăm oportun ca, pe viitor să informăm reprezentanții Primăriei Arad de manevrele de pornire astfel încât populația să poată fi prevenită dacă va fi cazul, de eventualele neplăceri provocate de zgomot. Vă mulțumim pentru înțelegere„.

Foarte bine că s-au gândit că este oportun să anunţe din timp populaţia, dar, credem noi, ar fi fost bine dacă ar fi transmis Comunicatul măcar pe data de 03 martie, astfel încât să poată fi popularizat şi în ziare, nu doar pe Internet. Altfel, e ca în vorba ardeleanului: „Ioane, închide grajdul, că ţi-a fugit calul !. Să sperăm că arădenii care nu vizitează facebook, ci se informează din presa scrisă, nu s-au speriat, ca şi data trecută.

%MCEPASTEBIN%

Recomandările redacției