La Chișineu-Criș, Grupul Maschio Gaspardo a aniversat un deceniu în România, printr-o nouă extindere

0
363

1 2 3 4 5 6Mereu surprinzător și în același timp consecvent în evoluția sa pozitivă, cel mai mare investitor din orașul Chișineu-Criș – am numit Grupul Maschio Gaspardo – devenit din octombrie  Maschio Gaspardo Unigreen – a dovedit încă o dată că totul trebuie făcut cu profesionalism; inclusiv promovarea propriei imagini chiar și acolo unde ai convins deja.
Aniversând un deceniu de la venirea în Chișineu-Criș, acest mare investitor italian – lider mondial în domeniul său – a considerat că trebuie să marcheze aceasta prin finalizarea unei… noi extinderi a obiectivului. A urmat, în mod firesc și creșterea numărului angajaților, realitate la care președintele Egidio Maschio a reacționat prin a face deplasarea la fabrică și a cunoaște personal întregul colectiv al unității de la Chișineu-Criș.
Cuvânt de salut
Festivitatea a debutat în acordurile imnului – de-acum cunoscut al firmei, găzduită de unul din spațiile de depozitarea ale firmei, amenajat sărbătorește și pregătit pentru ca mai apoi tot colectivul să poată lua masa alături de patroni și reprezentanții la vârf ai administrației locale, în frunte cu primarul orașului Gheorghe Burdan.
Adminstratorul Fabricii Maschio Gaspardo din Chișineu-Criș, Mirco Maschio a luat cuvântul și, deși este italian, a prezentat într-o frumoasă limbă română motivul acestei aniversări deosebite. „Producția acestei fabrici a crescut an de an iar noi am hotărât să ne extindem din nou aici, având și sprijinul autorităților locale, respectiv a primarului orașului Gheorghe Burdan. Tocmai am finalizat încă o hală de producție de 2 000 mp – cu o investiție de cinci milioane de euro – iar tatăl meu, președintele Grupului Maschio Gaspardo Unigreen – care pe lângă Italia și România are unități în SUA, China, India (unitate productivă), Franța, Germania, Spania, Rusia, Ucraina, Polo­- nia, Turcia și Iran – a dorit să cu­noască personal acest colectiv care s-a mărit și el, apreciindu-i eforturile care au dus la aceste rezultate bune“.
A urmat o slujbă religioasă de binecuvântare, ținută de preoți catolici, la dorința familiei Maschio.
Un moment aparte a fost și acela al intonării celor două Imnuri Naționale ale celor două țări: al României și al Italiei. Au urmat aplauze ale tutror celor prezenți, oaspeți și gazde, în sală fiind prezent întreg colectivul fabricii din Chișineu-Criș.
Președintele Egidio Maschio face „dezvăluiri“
Pentru început, Egidio Maschio, președintele Grupului Maschio Gaspardo Unigreen i-a salutat pe toți cei prezenți. A continuat apoi, jalonând câteva idei importante, traducerea din italiană în română fiind realizată de fiul său.
„Am venit să mulțumesc tuturor celor care au participat la succesul firmei Maschio Gaspardo în România și aici în Chișineu-Criș. În primul rând vreau să-l amintesc pe primarul Gheorghe Burdan care – trebuie să spun acum, a fost atât de convingător în urmă cu 10 ani, că am venit aici și nu la Timișoara, cum am vrut la început. Ne vom extinde și în continuare tot aici și nu mai mergem în Rusia, cum intenționam, deoarece am primit tot sprijinul de la autoritățile locale. Așa că, dacă acum aici sunt circa 260 de angajați, numărul lor va ajunge în curând la 500.
Am vrut să se facă și o slujbă religioasă pentru ca să atragem binecuvântarea lui Dumnezeu asupra noastră și asupra tuturor angajaților noștri – indiferent de religia lor. Noi, familia noastră, suntem buni creștini și mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a dat. Vreau să reamintesc că deviza noastră călăuzitoare este «împreună vom învinge» și să-i felicit pe toți pentru succesul firmei pe care l-am realizat împre­ună“.
Primarul Gheorghe Burdan confirmă și… completează
În cuvântul său, Gheorghe Burdan, primarul orașului Chișineu-Criș a început prin a adresa urarea de bun venit președintelui Grupului, Egidio Maschio după care a confirmat unele din spusele acestuia vizavi de… începuturi. A adus și câteva completări.
„Suntem, e adevărat, un orășel mic dar avem inimă mare. Firește că sunt bucuros că această mare firmă a venit să investească în orașul nostru – motiv pentru care le mulțumesc. Dar trebuie să-i felicit și pe angajați pentru eforturile depuse, pentru rezultatele obținute și pentru că au dovedit că suntem dornici de afirmare și serioși. Deviza lor se potrivește și în ceea ce ne privește pe noi și vreau să confirm că, într-adevăr, acum zece ani am dus o foarte mare bătălie – împreună cu unii români de suflet și cu viziune – pentru ca firma Maschio Gaspardo să investească la noi în oraș. Ne bucurăm că pentru 2014 firma s-a hotărât să se extindă tot în Chișineu-Criș, noi acordându-le tot sprijinul pentru aceasta. Ca primar ales al acestui oraș mă bucur să văd că localnicii și mai ales tinerii au locuri de muncă aici, la ei acasă și că viața orașului a înflorit. Mă bucur să văd că a crescut și consumul în oraș și ca urmare și nivelul de trai al oamenilor; și mă bucur să văd că eforturile de acum zece ani au fost rodnice“ a spus, printre altele, edilul din Chișineu-Criș.
Minut de reculegere
Un moment aparte a fost acela în care, Mirco Maschio a amintit și de cei din marea familie Maschio Gaspardo care acum nu mai sunt, solicitând tuturor un minut de reculegere.
La încheierea momentului, toată asistența i-a aplaudat pe toți cei care acum fac parte din marea familie Maschio Gaspardo.
Festivitatea s-a încheiat cu o masă comună: întregul staff și toți oaspeții fiind invitați la o gustare caldă servită în hala unde s-a ținut întreaga festivitate.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.