La Chișineu-Criș, oamenii au onorat jertfa Eroilor Neamului acoperindu-le monumentele cu flori

0
499

Ca în fiecare an, administrația orașului Chișineu-Criș a marcat cum se cuvine Ziua Eroilor Neamului Românesc prin acțiuni specifice. Această festivitate se ține în acceași zi cu sărbătoarea religioasă Înălțarea Domnului, adică de Ispas – cum i se zice în popor.

Ceremonialul a început, la Chișineu-Criș, în jurul orei 9, la Monumentul Eroilor Grăniceri.

După defilarea plutonului Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Garda Chișineu-Criș, în frumoase uniforme de sărbătoare – urmați de elevi din clasele I-IV, ceremonial derulat pe acordurile unor cântece de fanfară, a urmat un Te Deum.

Primarul orașului, Gheorghe Burdan a ținut apoi un scurt discurs despre semnificația deosebită a Zilei Eroilor, despre ce înseamnă ea pentru generațiile ce vor veni.

A urmat apoi ceremonialul depunerii de coroane de flori de către reprezentanți ai Administrației Locale a orașului, ai tuturor societăților comerciale din oraș, precum și ai instituțiilor publice dar și ai partidelor politice.

Pe lângă elevi, numeroși localnici au dorit să participe la acest ceremonial de suflet ținut la Monumentul Eroilor Grăniceri din Chișineu-Criș.

Ar mai fi de subliniat că Pomenirea Eroilor Neamului Românesc la praznicul Înălţării Domnului Isus a fost hotărâtă de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, prima dată în anul 1920 și consfinţită mai apoi și în anii 1999 şi 2001, când s-a consacrat praznicul Înălţării Domnului ca Zi a Eroilor dar și Sărbătoare Naţională bisericească. (F.B)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.