pavilionO clădire a cărei construcţie a fost începută acum mai bine de 20 de ani, dar care a rămas neterminată va fi transformată într-un pavilion administrativ al Spitalului Judeţean. Construcţia acestui pavilion ce va fi gata în maxim cinci luni va crea spaţiu în spital, pentru desfăşurarea actului medical.
Ieri, la Consiliul Judeţean a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi extindere a clădirii din curtea sediului central, unde urmează să funcţioneze partea administrativă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Autorităţile au decis să construiască acest pavilion pentru că, în corpul principal de clădire al Spitalului trebuie suplimentate spaţiile medicale, astfel încât să existe separarea circuitelor medicale de cele administrative. În incinta spitalului exista o clădire începută în anul 2000, dar nefinalizată, care poate acoperi necesităţile de spaţii administrative ale spitalului. Clădirea a fost proiectată pe două nivele din care până în prezent s-a realizat doar structura de rezistenţă a parterului. „Nu avem foarte mult spaţiu pentru extinderea spitalului, dar am găsit soluţii pentru repro­iectarea unei clădiri a cărei construcţii a fost începută din ’89. Datorită necesităţii suplimentării de spaţii medicale din cadrul corpului principal de clădire al spitalului, a solu­ţio­nării separării circuitelor medicale de cele administrative datorate amplasării unor spaţii administrative la parterul clădirii este necesară mutarea birourilor administrative de la parterul clădirii în altă locaţie, care să permită gruparea spaţiilor administrative la un loc”, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.
După analizarea spaţiului s-a propus continuarea construcţiei, cu unele  modificări de compartimentare şi a regimului de înălţime cu un etaj. Investiţia în valoare de peste 809.000 de lei va fi susţinută financiar din bu­getul Consiliului Judeţean. Suprafaţa construită a  imobilului va fi de 187.85 metri pătraţi, iar reprezentanţii CJA speră ca amenajarea pavilionului să fie gata în cinci luni. „Într-un an de zile, spaţiul administrativ s-a mutat de patru ori şi ne era extrem de dificil, atât din punct de vedere al organizării, cât şi a costurilor. Spaţiile rămase după mutarea administrativului vor servi doar actului medi­cal urmând să fie relocate“, a sus­ţinut Teodora Olariu, manager al Spita­lului Judeţean Arad.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției