La Clubul politic al PNŢCD se promovează dialogul real

0
322

caracioni decupatLa Centrul Internațional de Afaceri Waterhouse din Arad, sâmbătă, 17 ianuarie, de la ora 11, va avea loc constituirea pri­mului Club de Dialog pe teme politice din municipiul nostru, Clubul Național Țărănesc PNȚCD Arad. „Acest club promovează discuții pe teme de politică socială,  economică, legislativă   și administrativă pentru promovarea principiilor morale     în politica locală și națională   și este deschis tuturor membrilor societății civile cu sau fără apartenență politică, membrilor PNȚCD sau ai ori­căror fracțiuni, ramuri din PNTCD,care respecta principiile creștin democrației și ale unui dialog deschis și civilizat.  În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea domnului Seth Cropsey cu tema «Idei despre ideologia politică». Aces- ta este un ­politician american neoconservator, fost reporter la For­tune Magazine și Vocea Ame­ricii, speechwriter al Secretarului de Stat al Apărării din Statele Unite ale Americii, Casper Weinberger, actualmente consultant de securitate pentru o serie de insti­- tuții guvernamentale și private din Statele Unite ale Americii. Seth Cropsey este implicat activ în dezvoltarea societății civile din Europa Centrală și de Est, deținând în plus și funcția de președinte al Fundației Adobe, organizație umanitară care ajută copiii orfani din Ro­mânia”, a spus dr.ing. Tudor Caracioni, preşedintele PNŢCD Arad.
Va urma apoi un moment  dedi­cat  memoriei personalităţii  Dr. Voineagu – Medic emerit arădean, membru PNȚCD din 28 Decembrie 1989 și Președintele PNȚCD Arad în perioada 1994 – 1997.
Născut din părinți învățători, al cărui tată a fost martir al închisorilor comuniste de exterminare a intelectualilor români, doctorul Voineagu a fost  prigonit întreaga viață de Securitate. Li­derul ţărănist arădean a fost apropiat al domnilor Ion Rațiu, Corneliu Coposu și bun prieten al poetului Ion Alexandru. „Despre cariera sa politică se poate spune că a fost dedicată trup și suflet ridicării și promovării PNȚCD-ului”, a punctat preşedintele Caracioni.
De asemenea, în cadrul acestui  club politic, va avea loc și prezen­tarea cărții „Discursul politic în perioada tribunismului arădean”,  a domnului Dr. Doru Sinaci. O istorie cu arădeni și despre arădeni în perioada de dinainte de Primul Război Mondial, precum și rolul jucat de aceștia în viața politică. În paginile cărţii se regăseşte şi o bună parte din istoria presei arădene,  alături de savuroasa și inedita politică locală, cu orgo­liile, dar  și cu solidaritatea personalităţilor arădene din acea vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.