Una dintre formațiile care poate regretă intrarea Ligii a III-a în vacanță este cea utistă.  Arădenii au crescut ca joc și atitudine în ultimele partide și au adăugat și puncte importante în clasament. Cinci dintre cele 8 puncte puse la păstrare pentru iarnă au fost obținute în ultimele patru confruntări ale toamnei, ultimul chiar astăzi, în „fieful” uneia dintre pretendentele la promovare.
Galda avea șansa să termine pe podium dacă trecea de „satelitul” echipei fanion a Aradului și a început în consecință partida. În primul sfert de oră, Mureșan, Cernea și Boloș au ratat ocazii mari, iar reușita lui Cernea a fost anulată pe motiv de offside. Vlad a dat impresia revenirii arădene cu un șut alături, însă la următoarea fază s-a făcut 1-0. Bodea a căzut în careu în duel cu Lazăr, iar penalty-ul a fost transformat de Cernea (min. 35). Mara și-a completat repriza bună cu o intervenție bună cu 2 minute înainte de pauză la finalizarea lui Bodea.
Boloș a fost cel mai periculos om pentru buturile utiste în debitul părții secunde, secondat de Coplântă (cap peste din 7 metri) a în timp ce Stahl și-a anunțat golul după ce nu a cadrat lovitura de cap din mijlocul careului. În minutul 66, același Albert Stahl a luat pe cont propriu o acțiune pe centru și a marcat la colțul lung: 1-1. Egalitatea nu a durat decât 6 minute și, după ce a intervenit salvator în fața lui Bodea, Mara a fost bătut de Goronea cu un șut plasat din 8 metri, la capătul unui corner. UTA II nu s-a dat bătută și a dat lovitura în ultimul minut de joc. Ungureanu a pătruns pe stânga, a centrat în careu iar Coadă a înscris cu un șut pe jos, din cădere.
Oprescu: „Ne pare rău că intrăm în vacanță”
UTA II a încheiat pozitiv turul, atât ca joc, cât și ca rezultate, mai salvând puțin din imaginea nu tocmai pozitivă cu care s-a ales în această toamnă. „Creșterea noastră din ultima lună a fost evidentă, iar rezultatele stau mărturie și ele. Practic, am pierdut doar la Deva și am făcut-o nemeritat. De aceea spun că, atât nouă, antrenorilor, cât și jucătorilor le pare rău că se termină meciurile pe puncte și intrăm în vacanță. Astăzi, am reușit să scoatem al doilea rezultat pozitiv consecutiv pe terenul unei formații cu pretenții din seria noastră. Poate, cu mai multă atenție puteam chiar și câștiga, deși trebuie să recunoaștem că și Mara a avut destul de lucru, salvându-ne în trei patru rânduri. Ne mai bucurăm că jucătorii ne-au ascultat și au atacat în special pe benzi, unde gazonul era ceva mai bun, în timp ce pe centru era mocirlă. Până la urmă, am marcat două goluri în deplasare din acțiuni, am revenit de două ori pe tabelă, în tim ce gazdele au înscris din faze fixe”, a spus Dan Oprescu, antrenor al UTA-ei II, alături de Cristi Păcurar, Vasile Sin și Adi Ungur.
Debut pentru Rogojan
Cu ocazia ultimei dispute a anului pentru UTA II am consemnat încă un debut în Liga a III-a. Este vorba despre fundașul central, Flavius Rogojan, care l-a înlocuit pe Celea (accidentat) în pauza partidei de la Galda. „E unul dintre tinerii noștri de viitor, ne bucurăm că a avut ocazia să bifeze primele minute”, a mai spus Oprescu.
Formații: Industria: Căt. Ștef – D. Lupșan, Haiduc, Cioplântă, Boancă – Vonya, G. Goronea, Boloș (68 Frențiu), Cr. Bodea – Cernea (88 Câmpean), S. Mureșan (90+1 Cioară)
UTA: S. Mara – D. Lazar, Wild, Celea (46 Rogojan), Copaci (55 Gîrbiță)  – Dobrean (77 Coadă) , Căt. Tarcea – Stahl, M. Vlad (64 Ghergar), Ungureanu – Ignea.
Arbitri: Cristan Vieru (Cisnădie) – Vasile Duță (Avrig – Sibiu), Alina Voaideș (Sibiu)
Observatori FRF: Dinu Lucaciu (Cluj), Sergiu Sorin (Târgu Jiu)

Recomandările redacției