Covasint lucrări

Amplele lucrări de infrastructură au creat și nemulțumiri localnicilor

Zilele trecute, un cititor din comuna Covăsînţ ne-a contactat la redacţie pentru a ne spune despre o situație care-i creează un disconfort continuu. Este vorba de faptul că de ceve vreme nu mai poate intra în propria curte – sau intră cu dificultate –  datorită lucrărilor la drumuri ce se fac în comună. În fața gospodăriei sale a apărut o denivelare în urma lucrărilor și, cutoate că a făcut demersuri la Primărie să fie ajutat, acest lucru nu s-a întâmplat încă.

„Am un dâmb în faţa casei, înalt  de circa 70 cm iar din această cauză la mine în curte un mai pot intra cu maşina sau căruţa. În anul 2010 am făcut o cerere către Primărie despre această problemă şi nici până în ziua de azi nu am primit nici un răspuns. Abia anul trecut am reuşit eu să rezolv cât de cât această problemă cu mijloace proprii. Am discutat şi cu oamenii care execută lucrările la drum şi i-am rugat să mă ajute să nivelez drumul din faţa casei iar aceştia au  înrăutăţit situaţia. Au turnat o cupă de bolovani pentru a nivela drumul şi acum nu mai pot ieşi din curte din cauza trotuarului care e plin de pietre“ ne-a descris situația  Constantin Pantea, cititorul nostru din Covăsînţ.

Pentru a vedea care este situația, am luat legătura cu primarul comunei, Traian Balint și i-am prezentat situția. Iată ce ne-a spus edilul. „După cum se știe, în comuna Covăsînț se derulează o serie de lucrări majore de infrastructură: apă, canalizare, reabilitare străzi – noi fiind beneficiari a unei finanțări de 2,5 milioane euro, nerambursabili, prin Măsura 322, precum și a unor finanțări pe OG28 – lucrări care se vor finaliza în această toamnă, respectiv chiar în luna ce va urma.

De asemenea, trebuie precizat că o parte a comunei are un relief colinar. Așa se face că în urma lucrărilor de asfaltare a unor drumuri – de exemplu, unele dintre ele au ajuns să fie mai înalte decât nivelul vechi și afectează accesul în  curțile unor localnici. Cunosc acest gen de situații care s-au creat. Acolo unde sunt astfel de situații avem promisiunea constructorilor că se va găsi o soluție convenabilă, de comun acord cu proprietarul gospodăriilor în cauză. Vom insista ca aceste situații să se rezolve acum, la final de lucrări“ a precizat Traian Balint, primarul comunei Covăsînț.

Recomandările redacției