Majoritatea arădenilor se plâng pentru că trăiesc într-un oraș murdar. Adevărul este că da, orașul nostru parcă devine din ce în ce mai neîngrijit și plin de gunoaie, dar, dacă stăm să calculăm problema în sine ajungem la concluzia că foarte puțini oameni iau măsuri în privința asta pentru că ei consideră că nu este treaba lor să curețe orașul. Realitatea este că nu, nu este treaba cetățenilor să curețe parcurile și gunoaiele care se aruncă peste tot pe unde vezi cu ochii, dar este treabă lor să nu le mai arunce peste tot, lucru care momentan nu se întâmplă.

Fiecare aruncă gunoi peste gunoi, căci unde-i unul e loc și de două, apoi încep plângerile nesfârșite cum că cei de la salubritate nu-și fac treaba.

Ei bine, în timp ce unii se plâng, alții acționează. Este vorba despre un băiat de doar opt ani care a ajuns să fie un exemplu pentru toți arădenii, în special pentru cei cărora reciclatul li se pare o bătaie de cap. Ca să facă un bine orașului, dar și niște bani de buzunar, un băiat din Arad a început să recicleze. S-a pus să sorteze toate gunoaiele din gospodăria proprie și așa a ajuns să facă puțin peste 42 de lei, dar și să devină un exemplu prin care arată tuturor că o astfel de activitate nu durează foarte mult și ai și de câștigat dacă o faci.

Așadar, să ajungi să fii parte din cei care contribuie la un oraș mai bun nu este greu dacă există puțină dorință, recliclatul fiind și mai ușor de făcut dacă sortezi gunoiul încă din momentul în care îl arunci pentru prima dată.

În concluzie, dacă un copil a reușit fără să i se pară un lucru imposibil și care nu ține neapărat de el, fiecare dintre noi ar putea să o facă atâta timp cât există dorința unei schimbări.

Sursă: Vocea Străzii Arad România

Recomandările redacției