La doar o săptamână de la începerea școlii, 29 de elevi și profesori depistați pozitiv

0
602

Așa cum era de prevăzut, odată cu începerea școlii în sistem clasic, situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 este într-o continuă schimbare, modificăndu-se de la oră la oră. Se vorbește de o creștere a  numărului de îmbolnăviri, atât în rândul elevilor cât și a personalului didactic.

Inspectoratul Școlar Județean Arad a raportat la Ministerul Educației, în  data de 11 februarie 2021 un număr de 17 elevi testați pozitiv de la începerea semestrului II, conform datelor colectate și centralizate din unitățile de învățământ.

În ceea ce privește situația personalului din învățământ, 12 persoane au fost  testate pozitiv, după data de 8 februarie 2021.

    În urma datelor colectate și centralizate din unitățile de învățământ azi, 12 februarie 2021, situația se prezintă astfel:

,,Numărul elevilor testați pozitiv,  care au avut prezență fizică la școală este de nouă copii. Diferența până la 17, număr raportat anterior, adică opt cazuri provine din faptul că trei elevi au fost testați cu teste rapide care n-au fost confirmate de către testele oficiale, iar cinci elevi și-au desfășurat activitățile didactice online, fără prezență fizică în unitățile de învățământ.

  De asemenea, numărul personalului din învățământ testat pozitiv,  este de cinci persoane. Diferența de șapte persoane din învățământ, este dată de faptul că acestea nu au avut prezență fizică în unitățile de învățământ.

   Începând de azi, 12 februarie 2021, elevii din trei  clase din învățământul primar își desfășoară activitățile didactice online din cauza apariției a câte unui caz testat pozitiv în clasele respective”, ne precizează reprezentanții ISJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.