Pe 24 mai 2016, vitrina clubului UTA se îmbogățea cu un trofeu. Generația 1997-1998, întărită cu Amir Jorza (fotbalist născut în anul 1999), a câștigat Cupa României rezervată echipelor de tineret Under 19, după o finală cu ACS Poli. „Roș-albii” se impuneau cu 3-2 pe arena de la poalele Cetății devene, după „dubla” lui Adi Petre și reușita lui Dennis Man.
De fapt, exact cei doi fotbaliști au fost cedați de clubul arădean contra a aproximativ 800 de mii de euro, la Esbjerg, respectiv FCSB. Restul, majoritatea, sunt și astăzi sub contract cu UTA sau Atletico, fie că fac parte din actualul lot, fie că sunt împrumutați la echipe de Liga 3-a. Din păcate, sunt și fotbaliști care au abandonat activitatea competițională din diferite motive, însă Cristian Păcurar, vorbește des­pre cei care astăzi par într-un moment greu, de cumpănă al carierei lor.
„Într-adevăr, au trecut doi ani de la acea performanță și unii dintre jucători nu au evoluat așa cum ne-am fi dorit cu toții. Fiindcă i-am crescut pe toți, eu sunt cel mai critic cu ei și, chiar dacă le mai și înțeleg problemele, nu le țin partea. Chiar astăzi am avut o discuție cu nea’ Popică referitoare la juniori și am făcut o comparație și cu cei plecați de la Viitorul la Steaua. Vorbim despre Coman, Nedelcu sau Benzar, care nu mai sunt aceiași de la curtea lui Hagi. Oare de ce? Numai pentru că au schimbat antrenorul, echipa, sistemul de joc sau a intervenit și la ei o plafonare mentală. Asta cred că e marea problemă și cu juniorii noștri, se consolează cu situația în care se află, cu statutul de jucători titulari sau rezervă la UTA, în Liga
a II-a, în loc să progreseze. Acești jucători au demonstrat ani de-a rândul ceea ce pot, inclusiv prin câștigarea acelor trofee cu Dan (n.a. Stupar) și Adi (n.a. Ungur) pe bancă, însă acum parcă stagnează. Din păcate, UTA nu mai are timp să aștepte ca unul sau altul să explodeze, ei trebuie să vadă rapid cum sunt construiți ca și sportivi și oameni și să ia măsuri până nu e prea târziu. Altfel, cu părere de rău o spun, vor pleca și de la UTA și nu cred că vor merge mai sus”, a menționat antrenorul care s-a ocupat timp de mai bine de zece ani de generația 1997 -1998 de la Atletico, ajutat fiind de Francisc Tisza și, pentru puțin timp, și de profesorul Marius Demian.
Și dacă tot am deschis cutia amintirilor să-i pomenim din nou pe jucătorii premiați de Răzvan Burleanu la Deva pentru câștigarea Cupei României la Under 19:
Sebastian Mara, Răzvan Stanciu – portari
Raul Iova, Rafael Iuga, David Petrache, Sergiu Aldan, Denis Lazăr, Mădălin Moza – apărători
Amir Jorza, Ionuț Tănase, Darius Covaci, Marius Sava, Gabriel Pop, Andrei Brănișteanu, Paul Copaci – mijlocași
Adrian Petre, Cristian Costin, Dennis Man – atacanți.

Recomandările redacției