scoalaÎn cadrul săptămânii ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun” la Liceul Teoretic ,,Mihai Veliciu” din Chişineu-Criş s-a sărbătorit Ziua Şcolii. Invitaţii de seamă ai acestui eveniment au fost strănepoţii lui Mihai Veliciu – familia Baltă, repre­zentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Dănuţ Ienăşescu, preşedintele SDÎ Arad, Dana Luca, reprezentat SAPA, dar şi Cantemir Lipovanu şi Liviu Savulov.
Festivitatea de deschidere a debutat cu un discurs al directorului Octavian Preda, care a prezentat activităţile care s-au desfăşurat în această săptămână. Directorul adjunct Dumitru Miron a enumerat activităţile sportive din ziua anterioară, iar Ramona Vlăduţ a prezentat momentele artistice care s-au desfăşurat sub privirile invitaţilor, a cadrelor didactice şi a elevilor prezenţi. Jenica Dascăl a amintit publicului prezent aspecte din viaţa şi activitatea lui Mihai Veliciu, avocat şi om politic, memorandist şi luptător pentru drepturile românilor din Transilvania. În cadrul deschiderii festive a avut loc şi o depunere de coroane la monumentul lui Mihai Veliciu din centrul oraşului.
Invitaţii au asistat la două scenete, prezentate de elevii din clasa a X-a R şi a XII-a R coordonaţi de Cristina Badea şi Diana Gurban (,,Un pedagog de şcoală nouă” şi ,,O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale). Elevii clasei a IX-a R, sub îndrumarea Danei Preda şi Adrianei Brândaş au organizat un concurs cu elevii claselor a VI-a A şi B, numit „Matematica altfel”. Toţi elevii participanţi au fost premiaţi cu dulciuri (obţinute din sponsorizarea SC Maschio Gaspardo SRL) şi diplome, iar primilor clasaţi li s-au oferit culegeri de matematică.
Tot ieri a avut loc la CDI lansarea cărţii „First Steps in English” scrisă de Diana Cordea şi Cristina Goldiş, o carte de exerciţii pentru clasele I-IV.
În continuare, activităţile culturale s-au desfăşurat pe holurile şcolii și au fost coordonate de Ramona Vlăduţ. Aceste activităţi au constat într-o paradă a costumelor elevilor, realizate din materiale reciclabile, sub îndrumarea profesoarelor Maria Mardale, Aura Tătar şi Dana Roman, expoziţie de fotografie coordonată de Ion Laurenţiu, atelier de face-painting organizat de Flavia Codrean, dansuri populare ale elevilor din a X-a, recital de muzică al elevilor din clasa a V-a B şi interpretarea unei piese la saxofon de către elevul Cristian Dănilă din clasa a X-a R.
În final, elevii şi-au experimentat spiritul aventurii prin participarea la concursul „Treasure Hunt” organizat de CŞE şi de Cristina Badea. Elevii câştigători au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii.
Claudia Gavra

Recomandările redacției