Farul a început mai bine meciul și în primul sfert de oră utiștii au părut depășiți de viteza de joc a constănțenilor. În minutul 7 Bentacor scapă din marcaj dar trage slab de la marginea careului de 16 metri și Balauru reține. Peste alte 7 minute același Bentacor trage ceva mai bine cam din aceeași poziție și mingea lovește bara.

Treptat UTA se organizează tot mai bine și echilibrează partida. Jocul de construcție suferă însă pentru că jucătorii lui Laszlo Balint par să aibă o viteză în minus față de cea necesară pentru a dejuca pressingul foarte agresiv al echipei lui Hagi. Prima fază periculoasă la poarta gazdelor vine în minutul 27 când Ubbink scoate din dreapta o minge la marginea careului și Batha trage tare însă prea central și Aioani se culcă pe minge.

În ultimul sfert de oră al reprizei UTA crește agresivitatea și jocul defensiv devine din ce în ce mai eficient. Mai mult, arădenii reușesc să ajungă tot mai des aproape de careul advers. Cu două minute înainte de pauză, Ubbink lăsat liber la 20 de metri de poartă, șutează cu stângul dar mingea trece la câțiva centimetri de transversală. A fost ultima fază importantă a reprizei, care se încheie cu 0-0 pe tabelă și cu 2-2 la ocazii de gol.

Partea a doua începe cu un șut peste poartă a lui Artean. Meciul este mai deschis și ceva mai spectaculos. UTA încearcă să stea mai mult în jumătatea adversă dar mai periculoase sunt tot gazdele dar Larie reia cu capul pe lângă poartă în urma unui corner. Partida continuă apoi fără mari ocazii de gol, în special datorită defensivelor foarte solide ale ambelor echipe. Hagi îl trimite pe teren și pe Adi Petre dar ocazia de gol vine de la Artean care în minutul 70 efectuează o piruetă spectaculoasă în careul nostru dar șutează peste poartă.

În replică, Laszlo Balint îl trimite în teren pe Liviu Antal dar aproape de gol e Miculescu, decarul UTA-ei reluând spectaculos însă pe lângă poartă o centrare venită de la Shlyakov. Farul replică din nou prin Larie dar șutul acestuia este reținut de Balauru. În celălalt careu același Miculescu primește un cadou din partea unui adversar dar șutul său nu prinde cadrul porții. UTA gestionează calm finalul de meci și obține un punct meritat sub aspectul jocului.

FarulAioani – Dussaut (46. Radaslavescu), Larie, Ghiță, de Noojer – Boboc, ArteanPurece (80. Chițu) – Fernandes (64. Petre), Betancor (80. Sali), Pitu (64. Dobrosavlevici). Rezerve: Brănescu – Buta, CasapMartinovici. Antrenor: Gheorghe Hagi 

UTABalauru – Vukcevic, Erico, Medjimorec,Shlyakov – Batha, Passaglia (83. Vorobjovas) – Roger (90+1 Benga), Ubbink (83. Mercioiu), Miculescu (90+1 Bustea) – Dangubic (73. Antal). Rezerve: Iacob – Benga, Baravykas, Dima, Vorobjovas, Modestas, BusteaMercioiu. Antrenor: Laszlo Balint 

ArbitriMarcel Bîrsan – Radu Ghinguleac, George Neacșu – Iulian Dima 

Cartonașe galbene: Larie / Erico 

Recomandările redacției