Organizatorii Maris Fest – sau Folk Maris, cum este cunoscut până acum și care se va desfăşura la Bulci, lângă Castelul Mocioni, în zilele de 1 şi 2 august – pregătesc un show de zile mari. Vorbim, firește, de  cea de-a şasea ediţie a celui mai important festival de folk din judeţul Arad.
Astfel, „pe scena de la Bulci vor urca nume mari ale folk-ului românesc precum: Mircea Vintilă, Marius Baţu, Mircea Bodolan şi Adrian Puiu Ivaniţchi; nu vor lipsi: „Daniel Julean, Nelu Pitic şi Trupa de Serviciu şi Maris, grupul care are numele festivalului“, după cum ne spuneau chiar organizatorii.
Iubitorii folk-ului sunt aşteptaţi la Bulci – sat aparținând de comuna Bata – încă de vineri, 1 august 2014, pentru o petrecere prietenească, la foc de tabără.
Important de reţinut este aspectul că… nu se percep taxe de intrare la festival şi nici pentru camparea corturilor sau parcarea maşinilor sau motocicletelor.
Programul manifestării, pe zile
După cum ne relata viceprimarul comunei Bata, Ladislau Heleport – unul dintre acei fără de care festivalul n-ar fi existat – programul va fi după cum urmează.
În prima zi, vineri, 1 august, vor evolua, din jurul orei 20: Trupa  Fractal, Grupul AMMA, Alin Bejan și va fi foc de tabărăr.
În ziua de sâmbătă, 2 august, dedicată folcului, vor evolua, de la ora 19, nume precum: Ana și Maria Jula, Trupa Maris, Daniel Julean, Nelu Pitic și Trupa de Serviciu, Mircea Bodolan, Adrian Ivanițchi, Marius Bațu și… invitatul special Mircea Vintilă.
Cum se ajunge la Bulci
Pentru iubitorii de folc nefamiliarizați cu traseul și locația unde se desfășoară de cinci ani acest iubit festival arădean, viceprimarul comunei Bata, Ladislau Heleport ni l-a descris pe înțelesul tuturor. „Traseul spre Bulci este simplu. Dacă se pleacă din Arad, se pornește pe drumul național DN7 – până la Lipova, se trece Podul peste Mureș, se traversează orașul Lipova – spre Ususău, se merge în continuare pe drumul județean DJ 682 – spre Bata, se merge până în satul Țela unde există un indicator «spre Bulci – 3 km» și se mer­ge respectiva distanță pe drumul comunal DC80 spre… Bulci. Unde, firește, toate drumurile duc spre… festival“ a încheiat vicele „de Bata“.
(F.B.)

Recomandările redacției