La fiecare ploaie, șoimoșenii sunt disperați, drumul se transformă în vale iar apa le pătrunde în locuințe (foto+video)

0
673

Șoimoșul este un cartier al Lipovei, în trecut fiind o localitate distinctă, la fel ca și Radna. Cu un bogat trecut istoric și cu un potențial turistic deosebit, cartierul este o zonă uitată de către autorități. Oamenii spun că, de ei își aduc aminte ,,oficialii” doar în pragul alegerilor când li se promite ,,marea cu sarea”, dar imediat ce se văd ,,cu sacii în căruță” autoritățile uită cu desăvârșire de aceste zone și de oamenii care plătesc aceleași impozite și taxe locale ca și restul cetățenilor.,, Nu vin decât la alegeri să cerșească voturi , și atunci promit marea cu sarea , în rest nu existăm”, spune cu tristețe un localnic.

Valea Șoimoșului, o zonă superbă, des vizitată de turiști, se transformă în traseu de coșmar la fiecare ploaie. Oamenii sunt de-a dreptul revoltați de situație și de faptul că ani la rând au făcut sesizări,  filmări și poze cu zonele inundate. Nu există canalizare în zonă iar când plouă mai puternic, nu există nici măcar drum, se transformă totul într-o vale. Oamenii nu mai au nici o speranță că situația se va  schimba  în zonă. ,,Patru ani o să doarmă liniștiți în primărie și nu o să se facă nimic. Nu s-a facut nimic in Soimos de ani de zile ”, spune un alt șoimoșan nemulțumit.

Zilele trecute la Șoimoș a plouat. Nu a fost o ploaie torențială, însă apa a ieșit înspre locuințele oamenilor. ,,Nu e nimic deosebit, așa e la fiecare ploaie mai puternică. Azi nu a durat mult. Super orașul Lipova… canalizarea lipsește, nici măcar rigole pentru apa de ploaie nu există”, ne spune un alt tânăr din zonă.

Degeaba s-au făcut sesizări, că edilii nu văd și nu aud ce se întâmplă în zonă. Edilii se mândresc cu proiecte locale, însă până acum nici unul nu a fost viabil. Ne referim la podul de peste râul Mureș și la Piața Veche unde lucrările sunt sistate de ceva vreme. Poate ar fi necesar un proiect și pentru Șoimoș, ca oamenii să nu se mai chinuie să iasă din locuințe atunci când plouă, să aibă apă de la rețea,  canalizare și să simtă și acești cetățeni că locuiesc într-un oraș civilizat.

 În materialele video de mai jos se poate observa dezastrul provocat de ploile mai puternice căzute în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.