Fiind început de an, discuția cu primarul orașului Pâncota, Iosif Retter s-a axat, în mod firesc, pe realizările anului trecut. Însă, prin extensie, domnia sa a făcut referire și la unele din realizările din cei 16 ani – adică patru mandate – de când este primar.
Astfel, chiar a precizat că: „mai sunt câteva luni de mandat și atunci intenționez să «depun armele», cum se zice; a fost destul și e vremea să mai las și pe alții să vadă cât de «ușor» este să lucrezi în administrație – în general, și cu anumiți oameni – în special. Am încercat să fiu pe înțelesul oricărui cetățean al orașului iar la mine ușa biroului a fost mereu deschisă pentru orice localnic. Am spus clar că doar până aici voi merge și că acum mă voi retrage“.

Noua Primărie,
o realizare de suflet
Revenind la realizări, primarul Iosif Retter a făcut referire la extraordinarul efort de a muta Primăria într-un nou sediu: „ca să ne mutăm în acest sediu a fost nevoie să facem ample lucrări de reabilitare; dar e deosebit ce a ieșit: deoarece nici o pri­mărie din tot Ardealul – pot spune – nu are un sediu cu o așa arhitectură cum e Primăria Pâncota!“.
Apoi, a mai ținut, de asemenea, să precizeze, vizavi de mun­ca în administrație că „e o muncă grea și cere o persoană cu multă determinare și cu multă experiență, altfel tot ce-am făcut se va duce de râpă“ iar la insistențe noastre a precizat tranșant că „un astfel de candidat este domnul Monel Pâncotan care este un om format în administrație pe care eu îl știu de ce este capabil, el fiind cel care lucrează la proiecte și supraveghează lucrările; toată administrația e pa mâna lui. Pe el îl găsești la prima oră în Primărie și tot el pleacă ultimul“.
2015, un an cu bune rezultate
Revenind la realizări, edilul din Pâncota a început să… înșire: „am modernizat iluminatul public din oraș, am realizat reabilitarea zonei pietonale din Pâncota și satul aparținător Măderat. Apoi: am amenajat Monumentul Eroilor în Pâncota, am făcut – și o continuăm – pista de biciclete; sistemul de iluminat și supraveghere vi­deo a aleii cimitir Pâncota; rea­lizarea încălzirii centrale pe gaz la Grădiniță PN, str. Avram Iancu nr. 41; am realizat sis­temul de iluminat al Parcului și Monumentului; reabilitarea drumului dintre DJ 792C intersecția DJ709 cu limita oraș Pâncota; am asfaltat străzile Vasile Goldiș și Horea; am reamenajat parcul public din str. T. Vladimirescu și am construit și o fântână arteziană; am realizat vestiar și teren sintetic de sport în Pâncota (cu cenrală termică); și la Grădiniță PN este centrală termică; am realizat un Centru de Informare Turistică; am făcut și o arteziană; am asfaltat două drumuri în vie, la Măderat, pe lungime de 4 km – ultimele trei pe fonduri europene. Și acestea sunt doar câteva din realizări“ a precizat edilul.
Ultimele planuri și… mulțumiri
Consecvent în hotărârea de a nu mai candida, Iosiff Reter a precizat: „pentru 2016 nu prea mi-am propus multe deoarece eu voi parcurge doar o parte din an, câteva luni; iată câ­teva: modernizarea Pieței, lucrare care e deja pusă pe SEAP; realizarea unui teren sintetic la Măderat; construirea unui corp la Școală – cu două săli de clasă și vor avea și sală de sport la clasele I-IV. Le vom începe și rămân să fie finalizate de domnul Monel Pâncotan, deoarece, repet, nu văd cine altul ar putea conduce administrația, dânsul având zeci de ani de experiență“.
În altă ordine de idei, Iosif Retter nu uită să aducă mulțumiri concetățenilor săi. „În finalul discuției – și fiind la final de mandat de asemenea – vreau să le mulțumesc tuturor pâncotanilor – și celor din Măderat – care au fost alături de mine în cei 16 ani de mandat și să subliniez că fără încrederea și sprijinul lor nu aș fi reușit să fac atâtea“ și-a încheiat spusele Iosif Retter.
Pâncotanii fac aprecieri
Conform unui bun obicei, am ascultat și părerile câtorva pâncotani întâlniți în cale, vizavi de felul cum văd ei activitatea primarului lor. Ne-am oprit la locul unde se lucra la pista de biciclete, unde am intrat în vorbă cu o localnică – Paraschiva Crișan: „am văzut că se lucrează la pista pentru biciclete; mai sunt lucruri de făcut la nivel de oraș și am auzit că domnul primar nu mai candidează și nu pot decât să sper că va candida o persoană la fel de pricepută în administrație și cu experiență; noi cam știm până acum cam cine va fi“ ne-a spus femeia.
Ceva mai încolo am prins vorbă cu un grup de câțiva oameni care au precizat: „ce s-a făcut am văzut și apreciem; știm și că va candida domnul Monel Pâncotan. Îl știm, e om serios cu experiență și dacă va candida noi pe el îl votăm“ a spus unul dintre ei, aprobat ferm de toți ceilalți care au dorit să rămână în… anonimat.

Recomandările redacției