La finele anului trecut, au fost declanșate procedurile de expropriere pentru drumul de legătură Autostrada A1 Arad-Timișoara-DN 69

0
368

În ultimele zile din 2020, a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timişoara – DN 69”.

Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul prevăzut la art. 1, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Drum de legătură Autostrada A1 Arad-Timișoara-DN 69“, aflate pe raza localităților Timișoara, Sânandrei, Giarmata și Pișchia din județul Timiș, sunt în cuantum total de 8.459.000 lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului, în condițiile legii, cu încadrare în prevederile aprobate, la capitolul 84.01 ,,Transporturi“ subcapitolul 03 „Transport Rutier“ titlul 58 „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020“ articolul 58.03 „Programe din Fondul de Coeziune – FC“.

Sumele individuale prevăzute la alin. (1) se virează de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziția proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național, prevăzut la art. 1, în vederea efectuării plății despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii”, se arată în Hotărârea nr. 1.128 din 30 decembrie 2020.

În paralel, la DRDP Timișoara este în derulare procedura de achiziții publice pentru servicii de cadastru pentru întocmirea documentației de dezmembrare a terenurilor supuse exproprierii. Două oferte au fost depuse până la termenul limită, luna trecută, iar acum este etapa de evaluare.

După Hotărârea de Guvern, se va emite decizia de expropriere, care este cu titlu executoriu. Practic, va fi momentul în care terenurile vor trece în proprietatea statului. Vom semna în curând și contractul pentru serviciile de cadastrare”, a menționat directorul regional DRDP Timișoara, Horațiu Simion.

Pentru proiectarea și execuția celor 10,25 km de drum nou de legătură cu autostrada A1 a fost depusă o singură ofertă, aceasta fiind în evaluare la CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.