La Frumuşeni dezvoltarea localităţii este o preocupare continuă

0
238

asfaltarea Dorinţele oamenilor din comuna Frumuşeni, ca şi de oriunde nu sunt diferite de ale altora. O viaţă care să conţină cel puţin câteva dintre atri­butele  mileniului trei: adică apă curentă, canalizare şi gaz. Lucruri normale până la urmă şi pe care oamenii le aşteaptă. De câţiva ani lucrurile au început să se mişte şi aici. Comuna Frumuşeni face parte din Grupul de Acţiune Local (GAL) Lunca Mureşului de Jos.  În momentul de faţă pe raza comunei Frumuşeni se lucrează la obiectivul Cana­lizare menajeră. Sunt cuprinse  localitaţile Frumuşeni şi Aluniş. Investiţia  se derulează în baza  resurselor obţinute de la Adminis­traţia Fondului pentru Mediu Bu­cureşti. O altă direcţie de acţiune este şi aceea de introducere a reţelei de electricitate în noul cartier de locuinţe din Frumu­şeni. La acest moment, s-a fina­lizat Studiul de fezabilitate în materie. S-a trecut la următorul  pas şi anume acela de  găsire a celor mai bune oferte de pe piaţă pentru a  putea începe lucrările la acest obiectiv.
Un alt obiectiv important pentru comunitate este şi acela al reabilitării trotuarelor,  dar şi realizarea unor  alei în parc, proiecte care aşteaptă semnătura pentru finanţare de  la AJPDRP Timişoara.  Tot în nota de realizări edilitare, se are în vedere şi continuarea lucrărilor la Capela mortuară din Aluniş. Acestea vor fi finalizate în cel mai scurt timp posibil. În acest sens, administraţia locală face apel la cetăţeni pentru înţe­legere, dar şi pentru păstrarea curăţeniei în cimitirul ortodox din localitate. După aceste direcţii de acţiune din domeniul edilitar, o altă ramură în care nu s-a stat cu mâinile în sân este şi cea economică.
Primăria Frumuşeni a depus un proiect care a fost declarat eligibil pe Măsura 121  şi anume „Modernizarea exploataţiilor agricole”, care se încadrează în Axa I „Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic”. Principalele obiective care sunt urmărite şi  trebuie îndeplinite sunt: introducerea şi dezvol­ta­rea de tehnologii şi procedee noi, diversificarea producţiei la cerinţele pieţei, inclusiv a celei ecologice. Tot în consonanţă cu aceste ţinte sunt şi adaptarea exploataţiilor agricole la standarde comunitare, dar  şi creş­te­rea veniturilor exploataţiilor agri­cole sprijinite. De asemenea,  se vrea şi încurajarea feno­menului de asociere a grupurilor de producători. Nu în ultimul rând, sunt în prag de finalizare şi lucrările de asfaltare a unor drumuri din Frumuşeni şi Aluniş. Este vorba de un tronson care însumează trei kilometri.
Aşadar, la Frumuşeni timpul nu stă în loc, dar nici oamenii cu mâinile încrucişate. Se lucrează, se modernizează drumuri şi uti­lităţi, economia se dezvoltă. Sunt tot atâtea semne de apro­piere la un nivel demn de mileniul trei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.