La Frumușeni, modernizarea comunei continuă cu două proiecte importante legate de infrastructură

0
323

Ampla activitate de modernizare a comunei Frumușeni continuă și în această perioadă cu alte două proiecte, aflate în diferite stadii de implementare. Astfel, după cum ne spunea recent chiar primul edil al comunei, Reginald Andronic finalizarea lor depinde în mare măsură de starea vremii, care până acum a fost favorabilă lucrărilor în aer liber. Comuna are în componență două localități: Frumușeni – centru de comună și Aluniș.

Curent electric în „Frumușeni Vest“
Cine și-ar mai putea închipui azi o societate modernă fără… curent electric. Prin urmare, acolo unde se inițiază zone noi în care se construiesc locuințe, această utilitate este pe un loc fruntaș, dacă nu chiar primul. Astfel, administrațiile locale fac eforturi deosebite pentru a facilita accesul tuturor la această indispensabilă utilitate.
„Pe raza comunei Frumușeni, mai exact în Cartierul Frumușeni Vest – nou cartier de locuințe construit chiar în localitatea Frumușeni, care este centrul de comună – au început și continuă lucrările la un obiectiv ce vizează direct starea de confort a localnicilor. Este vorba de introducerea rețelei electrice lucrare denumită: «L 5800/2014 Extindere rețea electrica în vederea alimentării cartierului de locuințe Frumuseni Vest, județul Arad». Dacă și în următoarea perioadă condițiile meteo vor fi favorabile, sperăm să încheiem lucrările la acest obiectiv până la finele anului în curs, urmând ca locuitorii din cartier să beneficieze de posibilitatea alimentării cu energia electrică începând cu anul 2016“ – ne descria pe scurt lucrarea primarul.
Asfaltările, o prioritate aproape de finalizare
În aceeași ordine de idei, tot de starea vremii din următoarea perioadă depinde și cea de-a doua lucrare demarată, ce se  referă la infrastructură. „Tot în această perioadă, pe raza comunei Fru­mușeni avem în derulare un alt proiect, respectiv: «Reabilitare străzi în comuna Frumușeni, județul Arad».
În urmă cu câteva zile, mai precis în data de 17.11.2015 s-a finalizat procedura achizi­ției publice și s-a semnat contractul de lucrări cu exe- cu­tantul.
Prin realizarea acestui proiect se vor asfalta străzile din localitatea Frumușeni, comu­na Frumușeni – în suprafață de 5.100 metri. Odată finalizată, prin această lucrare se va încheia asfaltarea tuturor străzilor din întreaga comună. Lu­- crările la acest ultim obiectiv se vor derula și în anul 2016“ – sublinia primarul din Frumușeni care, în finalul relatării, a ținut să mai facă un anunț.
„Ținând cont că suntem în apropierea Zilei Naționale a României, vreau să adresez tuturor consătenilor mei, tuturor românilor – oriunde ar fi ei, cele mai sincere urări de bine, sănătate și progres personal“- a fost urarea de încheiere a primarului  Reginald Andronic.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.